PUBLICITAT

Andorra la Vella

Carmona treu importància a la presència del Cirque

La consellera del PS considera que és més rellevant poder disposar de l’aparcament del Parc Central

Per Meritxell Prat

Un moment de l'espectacle del Cirque d'aquest any.
Un moment de l'espectacle del Cirque d'aquest any. | MARICEL BLANCH

Betim Budzaku va apuntar, durant l’estrena del nou espectacle del Cirque du Soleil, que de cara a properes edicions l’esdeveniment no tenia per què ocupar l’aparcament del Parc Central i ni tan sols tenia per què ubicar-se a Andorra la Vella. Des de la majoria comunal ja s’ha dit que es lluitarà per mantenir-lo, però la consellera del PS al comú de la capital resta importància a la presència del Cirque a Andorra la Vella. «No tenim por si canvia de parròquia, els números que ens presenten quan fan balanç, quins paràmetres han tingut en compte per fer-los? Tot plegat és qüestionable», assegura Carmona, que considera que «potser ens aporta més tenir un pàrquing i que la gent utilitzi els serveis de la parròquia i que el Cirque estigui en un altre lloc».
En aquest sentit va remarcar que «és una evidència, si bé fins ara no es deia, que hipotecar el pàrquing del Parc Central no sé què ens aporta». La consellera apunta que si la gent no pot estacionar a la capital, al final també busca altres llocs i es desplaça de parròquia. Així va afirmar que «tant de bo es quedi, perquè tenir-lo és un atractiu més, però s’ha de poder fer en un espai que no condicioni l’estacionament».

Crítiques 

De fet, va explicar que malgrat que alguns comerciants de la zona de Prada Ramon defensen que l’espectacle de la companyia canadenca ajuda a guanyar visitants, «nosaltres hem rebut, sobretot, queixes i així ho hem dit a la majoria». «Hi ha molts comerciants que estan satisfets però també en coneixem molts que diuen que els estan hipotecant i els veten unes condicions que tenien sense que el Cirque els aporti massa cosa, perquè al final la gent es desplaça on vol», va concretar.


Amb tot, si la capital ha de continuar sent la seu d’aquest reclam turístic, la socialdemòcrata té clar que cal trobar-li un altre emplaçament. «Cal buscar llocs que no siguin cèntrics», va detallar, afegint que «des de l’entrada de la parròquia fins a Santa Coloma hi ha molts terrenys». La manera d’aconseguir trobar una alternativa és «pactar, negociar i el Govern també». No obstant això, deixa clar que en cap cas el fet de trobar un terreny on posar el Cirque durant l’estiu ha de convertir-se en una mena d’intercanvi de favors. «És molt fàcil dir dona’m un terreny o facilita’m la vida». Carmona creu que cal «agafar compromisos» i que «si és un projecte d’Andorra Turisme, potser han de ser ells qui han de fer el primer pas».

Alternatives 

Budzaku va manifestar que s’està treballant, sobretot, amb el comú d’Andorra la Vella per mirar de trobar un altre emplaçament, però tampoc va amagar que també hi ha opcions en altres parròquies. També és cert que fa poques setmanes la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ja va dir clarament que s’estan fent esforços per intentar que l’any que ve el Cirque no ocupi l’aparcament del Parc Central. Un dels llocs amb possibilitats és el nou pàrquing Valira, que s’ha de construir a tocar de la Dama de Gel, però des de la minoria socialdemòcrata ja es va insistir que el millor seria trobar una alternativa que no sigui un aparcament, perquè si no sempre es perden places d’estacionament.


Cal recordar que la primera voluntat del Govern havia estat trobar un espai suficientment gran per poder construir un recinte multifuncional que pogués acollir diversos espectacles i esdeveniments durant l’any, però per ara s’ha descartat perquè no s’ha trobar el lloc adequat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT