PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Estrella Roja i Galatasaray, plats forts per al MoraBanc

També queda enquadrat amb el Mònaco, subcampió de la Champions League

Composició dels grups de la pròxima edició de l'EuroCup.
Composició dels grups de la pròxima edició de l'EuroCup. | EuroCup

Rivals de volada els que tindrà el BC MoraBanc Andorra a l’EuroCup. Equips de renom com l’Estrella Roja i el Galatasaray es troben enquadrats en el mateix grup que els d’Ibon Navarro, el que dona un exemple del que serà la competició la pròxima temporada. L’objectiu del conjunt del Principat serà classificar-se per primera vegada, en el segon intent, al top 16.

El grup A compta com a cap de sèrie amb l’Estrella Roja, equip acostumat a disputar l’Eurolliga. El Galatasaray d’Istanbul és l’altre plat fort, també amb experiència a la màxima competició europea. El completen el Germani Brescia Leonessa (Itàlia), Ratiopharm Ulm (Alemanya) i AS Mònaco (França). Aquest últim ha disputat les dues últimes temporades la final four de la Champions League, sent subcampió el curs passat, perdent la final contra l’AEK d’Atenes. Per a Navarro «és un grup amb equips molt atractius sobretot per a l’espectador. Veurem grans conjunts amb un gran historial a nivell europeu i segur grans jugadors en ells. Són equips que venen de l’Eurolliga, que estan molt consolidats i que tenen solera a l’EuroCup». Es tracta d’un «grup difícil però segur que l’equip serà capaç de competir i batallar per a la classificació per al top 16».

Navarro: «És un grup amb equips molt atractius sobretot per a l’espectador. Veurem grans conjunts amb un gran historial»

El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, valora que «és molt engrescador jugar contra aquests equips en una competició com l’EuroCup, plena de noms i equips amb molta solera», pel que estan «contents de com ha anat en general». En la segona participació, confia que es pugui millorar l’actuació de la temporada passada: «No vam tenir el rendiment que pensàvem que tindríem compaginant les dues competicions. Aspirem a fer-ho millor aquesta temporada. L’important és millorar respecte l’anterior. El grup és dur, amb rivals de molta entitat, però és atractiu i tenim ganes de poder-ho competir i intentar passar al top 16». Una de les claus està en ser forts al Poliesportiu d’Andorra, ja que «a l’EuroCup si mirem tots els grups tothom jugant a casa és normalment més fort que fent-ho a fora. Totes les pistes són realment complicades, per tant, a veure com se’ns dona. La temporada passada no vam tenir el bon rendiment que vam tenir a l’ACB a casa». Si s’aconsegueix, «tindrem més opcions de passar ronda».

Diferents visions

Al grup es troben conjunts amb diferent bagatge europeu. Filip Sunturlic, gerent general en funcions de l’Estrella Roja considera que «no és tant difícil i dur. Som un equip que ve a l’EuroCup després de jugar a l’Eurolliga les últimes cinc temporades. Aquest és un grup interessant i es pot veure un molt bon bàsquet. Tots els equips són molt bons i els seguidors ho gaudiran. Al bàsquet i a l’esport en general s’ha d’anar pas a pas. Primer tenim el període de preparació abans que comenci la temporada, però venint de Sèrbia, com a persones i nació, sempre estem buscant per guanyar.  Donarem el nostre millor tant en la preparació com a la pista i després ja veurem que passarà. No jugarem a perdre, sinó a guanyar», indica, volent fer bo el factor pista: «Potser tenim els millors aficionats d’Europa. Tothom ha estat testimoni de l’atmosfera boja en els partits d’Eurolliga. Amb aquesta empenta a l’esquena serem millors, amb la sinergia amb els aficionats farem bons resultats». 

L’expertesa europea dels serbis no la té el Germani Brescia Leonessa, que debuta internacionalment. «És una bona experiència per a nosaltres perquè aquesta és la primera vegada que estem en una competició europea. Serà difícil perquè hi ha conjunts i jugadors forts, però és una gran oportunitat per millorar el nostre nivell tècnic i de gestió. Ens emociona. Per a nosaltres tots els equips són iguals, perquè volem competir contra grans clubs per millorar el nostre campionat. És una gran oportunitat», expressa Alessandro Santoro, gerent general del club italià. 

El Mònaco espera continuar fent el bon paper de les últimes campnyes a Europa. «És un grup molt difícil, de fet, tots ho són. El Mònaco està ara a la Primera Divisió del bàsquet de França i ho ha estat els últims quatre anys. Ara som aquí i estem contents. Vam jugar la final four de la Champions League els últims dos anys i donarem el millor de nosaltres mateixos a l’EuroCup. Ho donarem tot perquè tenim guerrers durs com a jugadors», assenyalava Paul Masseron, vicepresident dels monegascos.

El MoraBanc s’interessa per la cessió de Radoncic

33 El Reial Madrid té la intenció de cedir a una de les seves joves perles, el montenegrí Dino Radoncinc, per a que agafi experiència a la Lliga Endesa. Té 19 anys i mesura 2,02 metres. El MoraBanc ha fet arribar l’interès a l’entitat blanca per tenir-lo la temporada vinent. No és l’únic pretendent. Qui també aposta fort pel balcànic és l’UCAM Múrcia, que compta com a nou entrenador amb Javi Juárez, que coneix bé a Radoncic perquè entrenava a l’equip júnior del Reial Madrid. Alejandro Gómez, director general del club murcià, dies enrere ja va fer públic l’interès.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT