PUBLICITAT

Andorra la Vella

Acord total amb Vitali

L’internacional italià, que prové del Germani Brescia Leonessa, jugarà la pròxima temporada amb el MoraBanc

Per Joan Josep Blasco

Vitali entra cistella en un dels partits de les semifinals dels play-off de la lliga italiana davant l’EA7 Emporio Armani Milà.
Vitali entra cistella en un dels partits de les semifinals dels play-off de la lliga italiana davant l’EA7 Emporio Armani Milà. | Germani Brescia Leonessa

És època de confeccionar plantilles i el BC MoraBanc Andorra té molts fronts oberts. Alguns ja els té tancats. La pròxima temporada el vestidor tindrà accent italià, amb l’arribada de Michele Vitali, internacional amb la seva selecció que arribarà per aportar punts i intensitat a la pista. L’acord amb el jugador transalpí és total i en qüestió d’hores es confirmarà el seu fitxatge.

Prové del Germani Brescia Leonessa, equip al qual s’enfrontarà el MoraBanc a l’EuroCup, ja que es troben al mateix grup. Vitali, de 26 anys i nascut a Bolonya, mesura 1,96 metres i el curs passat va portar al conjunt llombard a disputar les semifinals de la lliga, quedant eliminat per l’EA7 Emporio Armani Milà, que finalment va ser el campió. Va entrar al cinc ideal dels play-off, sent l’únic integrant italià. Al llarg de la temporada va realitzar una mitjana de 12,6 punts per partit. Anteriorment va jugar a la Virtus de Bolonya i ha passat per totes les categories de la selecció italiana. «L’acord és total. Està pendent de signatura», assegura el president del MoraBanc, Gorka Aixàs. La decisió de fer-se amb els serveis de Vitali es produeix perquè «ha estat el millor jugador italià de la temporada. Pot jugar de dos i tres, té bona mà i és molt intens. Connectarà molt amb l’afició, juga amb molta passió i coratge».

Fernández, un mal de cap

El MoraBanc rebia ahir el document per rescindir el contracte de manera unilateral de Jaime Fernández. El fitxatge per part de l’Unicaja és un problema al que li hauran de trobar solució. Dies enrere van asseure’s amb el madrileny per canviar les condicions del seu contracte i millorar-les, però el base no va acceptar. Tot i així el MoraBanc està a l’espera perquè «hi ha moltes coses que s’han de complir» per tancar l’operació, assegura Aixàs. L’estiu passat arribava amb un contracte per tres temporades, fent plausible la confiança que s’hi dipositava per als següents projectes. «És un jugador amb el que comptàvem. Si acaba marxant és un contratemps important, una baixa que podria arribar a ser molt sensible», admet el dirigent, remarcant que «trastoca els plans. A banda de ser un jugador molt important per a nosaltres, és quota».

La posició de base és un tema obert, davant el futur també d’Andrew Albicy. El jugador, que ha fet públic en més d’una ocasió la seva aspiració de jugar a l’Eurolliga, té fins avui per rescindir el seu contracte previ pagament i obtenir la seva llibertat per fitxar per qualsevol equip. Sobre les intencions del francès o pretendents per tenir-lo «a dia d’avui no tenim notícies». El que té la proposta sobre la taula per continuar és Moussa Diagné. El senegalès ja no pertany a l’FC Barcelona Lassa i encara no ha donat resposta. Li donen temps per prendre la decisió: «No hi ha terminis. Ho està valorant». Sobre la resta de jugadors de la plantilla de la temporada passada, s’esperen esdeveniments per valorar si interessa la continuïtat: «No hi ha cap descartat. Depèn de les incorporacions de l’equip i encaixar peces. No podem descartar a ningú». Diumenge es confirmava que Przemek Karnowski no tornarà al MoraBanc. Va ser una aposta que no va funcionar. «O no li hem sabut treure rendiment o no s’ha sabut adaptar a aquesta competició. No ha aportat tot el que podia fer-ho», exposa Aixàs.

Futuribles

El club andorrà va fer arribar al Reial Madrid l’interès per tenir la cessió de Dino Radoncic, al que li volen donar minuts a la Lliga Endesa. Tancar l’acord «és un tema complicat. És un jugador que interessa. Ha de quadrar, són moltes coses», per les intencions que tinguin els blancs, i perquè «hi ha varis interessats en ell», com l’UCAM Múrcia. Un altre nom que hi ha sobre la taula és un altre descartat del Barça, Aleksander Vezenkov, que queda lliure, però «no sé si està al nostra abast a dia d’avui» a nivell econòmic.

Lliga Catalana per Meritxell

La propera edició de la Lliga Catalana ACB es disputarà el 8 i 9 de setembre al Pavelló  Barris Nord de Lleida. El dia de Meritxell es disputaran les semis. El MoraBanc jugarà contra el Divina Seguros Joventut, mentre que l’FC Barcelona Lassa ho farà amb el Baxi Manresa. La final serà l’endemà.

Renovació amb Molines Patrimonis

Andorra la Vella q  La relació entre Molines Patrimonis i el BC MoraBanc Andorra continua. Va iniciar-se el 2012 i el contracte de patrocini s’alllarga per a dues temporades més. Les dues parts ahir signaven el document que ho acredita.

PUBLICITAT
PUBLICITAT