PUBLICITAT

Andorra la Vella

La UE Engordany no es planteja especular davant el Kairat

Els escaldencs aspiren a mantenir solidesa defensiva, tenir el control de la pilota i mirar a porteria

Per Joan Josep Blasco

Arshavin, a l’entrenament d’ahir a la tarda a l’Estadi Comunal.
Arshavin, a l’entrenament d’ahir a la tarda a l’Estadi Comunal. | FC Kairat almaty / Ayan Nessipbekov

Nova aventura europea després de la fita assolida la setmana passada contra l’SS Folgore. Davant tindrà un rival amb unes característiques molt diferents, d’un nivell molt superior al sanmarinès. S’enfronta avui a l’FC Kairat Almaty, un conjunt amb potencial i que compta a les seves files amb el veterà Andrei Arshavin. L’enfrontament es disputa a l’Estadi Comunal a les 20.00 hores.

Duel desigual. La lògica diu que l’eliminatòria ha de ser per al conjunt de Kazahkstan, però s’ha de jugar. Superar la ronda de la prèvia contra el Folgore era l’objectiu principal. Ara toca «gaudir. El que havíem de fer ja vam fer-ho a San Marino», exposa Josep Mengual, tècnic de l’Engordany, que confia en poder donar una «bona imatge contra un equip molt fort. Esperem assolir un bon resultat per anar cap allà», amb un marcador que es consideri positiu. A diferència de conjunts de San Marino, el Kairat «és un equip professional. Jugarem amb les nostres armes, defensant molt bé i confiem no rebre cap gol a l’inici del partit». Per aconseguir-ho prevaldrà la «il·lusió i ganes que tenim de jugar, contra jugadors amb una qualitat contrastada».

Mengual avança que l’equip no es tirarà enrere. «Jugarem com contra el Folgore amb un 4-4-2. No canviem el sistema ni contra l’FC Barcelona, la nostra filosofia és jugar la pilota», però sense arriscar ni perdre la concentració: «Tenim els peus a terra. Juguem contra un equip professional. Hem de tenir una bona defensa i aprofitar alguna oportunitat que tinguem. No podem donar cap facilitat al rival amb pèrdues de pilota. Hem de tenir tranquil·litat i provar de portar el ritme del partit». Edu Peppe és baixa per lesió.

Sense confiances

Si una cosa mostra l’entrenador del Kairat, l’espanyol Carlos Alós, és cautela. A pesar de les diferències entre els uns i els altres, veu que per davant hi ha 180 minuts a jugar-se i que els dos equips busquen el mateix. «Afrontem el partit amb molt respecte. A l’anada sabem que ens costarà molt. Esperem un rival molt organitzat a nivell defensiu i agressiu», comenta el tècnic.

Parteixen com a favorits, però aquesta etiqueta no vol que li posin en una eliminatòria on els conjunts protagonistes arrenquen des de la mateixa línia de sortida. «Hem vist molts exemples, com ara al Mundial, que aquestes coses no serveixen de res» i que «no hi ha cap eliminatòria que es guanyi abans de jugar». Ha preparat el matx com qualsevol altre oficial, perquè en aquesta Europa League tenen ganes que el recorregut sigui llarg, superant etapes a mida que es vagin presentant: «L’objectiu del club és arribar a la fase de grups, però hem d’anar pas a pas. A la nostra ment ara només està l’Engordany. Falta molt encara».

Rival ordenat

Alós ha fet els deures i ha estudiat a consciència els dos partits de l’Engordany davant el Folgore. Sabia que d’allí sortiria el seu rival i no volia perdre detall de a quina mena d’equip s’hauria d’enfrontar. Comprova que l’equip andorrà és «molt ordenat a nivell defensiu, que treu profit a pilota aturada», que oferirà un plantejament sobre el terreny de joc per no deixar forats: «Esperem un rival que voldrà aprofitar les seves armes en accions al contraatac i a pilota aturada».

Valora especialment que l’Engordany mai va baixar els braços davant el Folgore en cap dels dos partits. «No tenien una eliminatòria fàcil. La manera en a que l’han tret diu molt d’ells», lluitant-ho fins al final i marcant al darrer instant. Aquesta mena de coses el fa no tenir excés de confiança, perquè qualsevol et pot posar en problemes: «El futbol és onze contra onze. Un equip compacte que defensi bé té les seves opcions. Hem de posar la mateixa il·lusió que ells en el partit o se’ns pot complicar». I per aquest motiu no té pensat reservar a ningú, inclòs Arshavin, el futbolista més conegut del Kairat. Els dos conjunts van realitzar ahir el darrer entrenament a l’Estadi Comunal . El tècnic lamenta les reduïdes dimensions del terreny de joc i la longitud de la gespa, massa alta, elements que afavoriran als locals. A Almaty, la superfície estarà al seu gust.

PUBLICITAT
PUBLICITAT