PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’A i PS critiquen les tanques «innecessàries» de Carlemany

La minoria d’Escaldes diu que es podrien haver evitat algunes barreres

Vendrell, del PS, a l’esquerra, i Magallón, d’L’A, a la dreta.
Vendrell, del PS, a l’esquerra, i Magallón, d’L’A, a la dreta. | Maricel Blanch

A poc més de deu dies del final de la primera fase de les obres de remodelació de l’eix comercial, la minoria d’Escaldes-Engordany ha demanat que de cara al setembre, quan es reprenguin els treballs, hi hagi més coordinació i s’evitin les «tanques innecessàries». Els representants del PS+Independents i L’A van criticar, en una roda de premsa a la cruïlla entre l’avinguda de les Escoles amb l’avinguda Carlemany, que algunes barreres s’haurien pogut estalviar. Cèlia Vendrell, consellera del PS al Comú d’Escaldes, va posar d’exemple el període inicial de les obres. «Es va estar 15 dies traient mobiliari amb les tanques posades quan no calia», va apuntar Vendrell. 

El principal problema que van posar en relleu ha estat el fet que s’hagi tancat tot el tram –entre l’avinguda de les Escoles i el carrer Ciutat de Sabadell–, separant les dues voreres del carrer quan només s’actuava a algunes parts. «La zona estava tancada des de l’inici, separant els dos cantons, però a l’interior no s’hi treballava», va comentar la consellera socialdemòcrata. 

Segons la minoria, els botiguers s’han queixat i s’han mostrat preocupats per la quantitat de carrers que queden aïllats per culpa de les obres. «Les tanques impedeixen la circulació de les persones i perjudiquen els comerciants, perquè quan la gent passa pel carrer i veu alguna cosa que li interessa a l’altra banda de la vorera, no es molesta en mirar on pot creuar», va assegurar Vendrell. En aquest sentit, Magallón també va destacar el greuge que suposa per als comerciants. Els dos partits esperen que de cara a l’inici de la segona fase dels treballs, la coordinació millori i es faci el possible per garantir al màxim la circulació de vianants. 

La propera etapa afectarà el tram entre el carrer de la Unió i l’entrada del pàrquing de les Closes. Les actuacions en aquesta zona seran més «delicades», segons va detallar Magallón. El motiu és el fet que «la tardor és potencialment més forta a nivell turístic i la part baixa és de les més animades del país», va afegir el conseller liberal. 

Sobre els terminis de les obres, els consellers creuen que es complirà amb l’establert al calendari. «Els falten 12 dies per acabar i si no ho fan, tindran una penalització. Ho hauran d’acabar pel propi interès de l’empresa», va subratllar Magallón. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT