PUBLICITAT

Encamp

Encamp nega haver fet cap encàrrec a la directora de Cultura

El comú desmenteix que Laza faci el disseny de l’escultura de Valira Nova

Per El Periòdic

La rotonda de Valira Nova, on s’instal·larà l’escultura.
La rotonda de Valira Nova, on s’instal·larà l’escultura. | MARICEL BLANCH

Si aquest dimecres els consellers comunals de L’A a Encamp es mostraven «sorpresos» per l’encàrrec del director d’Urbanisme a la directora de Cultura, Helena Laza, de dissenyar una escultura per a la rotonda de Valira Nova, avui era ella la que «més que sorpresa», estava «ofesa». En un comunicat emès pel comú, es va negar cap encàrrec per part de la corporació a Laza i es va desmentir que ella hagués fet, o anés a fer, cap disseny original amb aquest objectiu. 

El comú va aclarir que «davant la necessitat de buscar un recurs artístic per la rotonda, la conselleria d’Obres Públiques va encomanar a l’àrea de Cultura que plantegés propostes» per tal de realitzar la iniciativa. Va ser llavors quan Laza va fer una cerca a la xarxa de possibles idees que encaixessin amb l’encàrrec plantejat que després es van traduir en una sèrie d’esbossos. Un cop seleccionat l’esbós, van afirmar des del comú, es va procedir amb el protocol habitual i es va lliurar al Departament d’Obres Públiques per tal que els tècnics poguessin fer els plànols necessaris per a la seva realització i posterior instal·lació. Després es van demanar pressupostos a diferents serralleries del país i es va adjudicar el treball a la proposta més econòmica. 

 

Procediment habitual

El comú considera que l’actuació que es vol dur a terme a la rotonda de Valira Nova forma part de l’acció ordinària i habitual de conservació i embelliment de la parròquia i, asseguren, tot s’ha desenvolupat en els marcs de procediments amb els quals es treballa normalment i amb els «recursos humans i professionals amb els quals comptem». En aquest sentit, la corporació va destacar que la majoria comunal va explicar puntualment a les sessions informatives amb els consellers de les minories de la voluntat de tirar endavant, tant la iniciativa com la seva despesa. D’altra banda, van lamentar que la «publicació de la informació que no era correcta» desemboqués en una situació de confusió i van acusar l’oposició d’actuar «de mala fe per perjudicar la imatge del comú». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT