PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP demana explicacions per les adjudicacions a Spai

Naudi veu incongruències per les «diferents versions» del Govern

Per El Periòdic

Naudi xerra amb Gallardo al Consell General, l’abril passat.
Naudi xerra amb Gallardo al Consell General, l’abril passat. | MARICEL BLANCH

El conseller general per SDP, Víctor Naudi, ha formulat un conjunt de preguntes al Govern en relació a les adjudicacions del manteniment del maquinari IBM gestionat pel Departament de Sistemes d’Informació.
Fins ara, el Govern afirmava que qualsevol empresa d’Andorra hauria de contractar Spai per poder gestionar el manteniment d’equips informàtics al ser l’únic partner oficial d’IBM. Tanmateix, el Consell d’Administració de la CASS ha adjudicat, amb caràcter d’urgència, el treball de manteniment del maquinari i programari d’IBM a l’empresa Andorsoft S.A.
SDP argumenta que «són nombroses les incongruències generades per les diferents versions que han donat el cap de Govern i el ministre portaveu assegurant que Spai seria ‘partenaire exclusif’ d’IBM TSS». Naudi requereix al Govern si rectificarà davant un procediment «que no segueix la legalitat, o si segueix mantenint que Spai és ‘partner’ exclusiu d’IBM TSS a Andorra».
El conseller d’SDP també ha preguntat si s’han demanat explicacions a l’empresa adjudicatària Spai en relació a la seva hipotètica condició de partenaire exclusif únic a Andorra d’IBM TSS i per als manteniments dels equips IBM.
La pregunta dels progressistes segueix a la que també han fet els liberals per la mateixa qüestió. L’A portarà al plenari del Consell General les «incongruències i contradiccions» del Govern en les adjudicacions de manteniment informàtic de programari i maquinari d’IBM.
En una roda de premsa la setmana passada el conseller Ferran Costa va considerar que «són evidents les contradiccions en les adjudicacions» i des del seu punt de vista «mostren una falta de credibilitat total i absoluta» per part del Govern. El conseller liberal es va mostrar sorprès, «en negatiu», de què la fiscalia «no sàpiga destacar els fets», segons ell «més que clars».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT