PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS i SDP demanen la dimissió de Torres

Les dues formacions consideren «inadmissible» la situació on s’ha arribat i el cost que ha representat

Per Lara Ribas, Victoria Gómez Pérez

L’estat actual en què es troba el solar destinat a l’edifici del The Cloud.
L’estat actual en què es troba el solar destinat a l’edifici del The Cloud. | Maricel Blanch

L’anunci de la suspensió del The Cloud de seguida va despertar les crítiques dels partits de l’oposició. El PS, SDP i L’A van carregar durament contra el Govern per un final que «ja es veia venir» i per la pèrdua de diner públic que ha representat l’inici del projecte. Tant socialdemòcrates com progressistes encara van anar més enllà i van demanar la dimissió dels responsables: el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal.

Des del PS, van insistir que mai hi ha hagut projecte. «Si tu tens una idea i vols construir un edifici emblemàtic però no saps què hi vols fer és molt difícil per a un constructor proposar xifres econòmiques», va destacar la primera secretària, Susanna Vela. Mentre que la consellera general Rosa Gili va opinar que el pla de negoci ja augurava el fracàs tot i considerar «un acte de decència» la seva aturada. Ambdues polítiques van expressar la seva indignació i preocupació per saber «quant més ens costarà la broma» i van demanar la dimissió de «tots els implicats en el projecte».

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va expressar obertament que tant el ministre com el director de la parapública havien de posar el seu càrrec a disposició i inclús presentar la dimissió perquè la situació que han provocat és «inadmissible». «Ja no tenim edifici antic ni nou, ara hi ha un solar i un forat de tres milions d’euros i estem pagant el lloguer innecessari d’un edifici», va enumerar Naudi tots els perjudicis derivats de la posada en marxa del projecte. El progressista va insistir que cal «aturar aquest cúmul de despropòsits» i va considerar que la situació podria acabar beneficiant el comú d’Andorra la Vella si, per exemple, el solar es converteix en una plaça. 

Més informació

Des de liberals, la consellera general Judith Pallarés va expressar la sorpresa del grup parlamentari i va dir que «estaven molestos». «Ara ens hauran de clarificar moltes qüestions, tant en relació amb la despesa que s’ha generat amb informes i projectes com amb la que pot comportar l’anunci d’una nova proposta per al solar ja la setmana que ve». Per això, tal com va especificar el conseller Ferran Costa, avui mateix L’A entrarà una pregunta per a la propera sessió de control i una demanda d’informació per tenir més detalls sobre «el que portem gastat o malbaratat de diners públics en el marc del projecte del The Cloud, i també el cost addicional de les oficines comercials d’Andorra Telecom». 

El ministre Torres va explicar que de moment demanarien explicacions i, si s’escau, responsabilitats. Tot i així, va insistir que malgrat que el The Cloud s’ha suspès –i per responsabilitat política–, hi ha altres projectes que s’han tirat endavant o estan en marxa, com el de l’heliport. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT