PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acció Feminista «felicita» el Govern per la Llei d’igualtat

El col·lectiu presenta les seves propostes recollides pel ministeri

Per El Periòdic

Acció Feminista durant un manifest el mes de març.
Acció Feminista durant un manifest el mes de març. | MARICEL BLANCH

Després de la reunió del 4 de juliol, la versió definitiva del projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació ha incorporat noves previsions tractant de recollir algunes de les aportacions que es van fer des d’Acció Feminista. Entre aquestes, destaca la referència explícita al gènere femení, «tot subratllant que a la realitat social no existeix discriminació per raó de sexe o gènere masculí». 

També s’ha inclós una nova disposició per modificar la Llei de la Funció Pública per incloure la igualtat de tracte entre tot el personal al servei de les administracions, s’ha afegit un nou apartament en l’Observatori d’Igualtat per incloure la variable de sexe en estadístiques, enquestes i recollida de dades, i s’ha modificat l’article 33 del projecte de llei per incorporar l’obligació de dur a terme campanyes i programes de sensibilització i formació en matèria d’igualtat. Aquest últim article, amb la finalitat d’educar en el respecte, pretén, a més, impulsar campanyes de sensibilització, informació, formació i promoció de la igualtat en col·laboració amb els mitjans de comunicació o a través de les xarxes socials.


Ara, l’institut

Les demandes plantejades per Acció Feminista en el document lliurat a principis de mes s’han mantingut i des del col·lectiu s’emplaça a començar en la Llei d’igualtat a partir del mes de setembre, així com en altres creacions com l’Institut Andorrà de les Dones. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT