PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Diagne, dos anys més al MoraBanc

El club va manifestar el seu interès després de desvincular-se del Barça

Per El Periòdic

Moussa Diagne durant el partit dels play-off contra el Barça Lassa.
Moussa Diagne durant el partit dels play-off contra el Barça Lassa. | Martin Imatge / BCA

El MoraBanc Andorra ha fet oficial avui el fitxatge de Moussa Diagne fins a l’any 2020 de manera que seguirà vinculat al club tricolor durant dues temporades, després de fer-ho com a cedit per part de l’FC Barcelona Lassa la passada temporada.

Després que Diagne es desvinculés del Barça juntament amb Sasha Vezenkov i Petteri Koponen, el MoraBanc ja va manifestar la seva voluntat de fitxar-lo i va començar les converses. Un cop desvinculat, Diagne ha optat per donar continuïtat a la seva estada a Andorra on s’ha convertit en un referent tant dins com a fora de la pista. La seva implicació i entrega ha estat un exemple per companys i aficionats i per aquest motiu, s’ha convertit en una peça molt important pel conjunt tricolor.

«És un jugador que amb la seva entrega ens aporta molt al joc interior», explicava el director esportiu del MoraBanc Andorra, Francesc Solana. «Estem molt contents per la seva continuïtat. És un jugador que ha anat millorant durant la temporada i que ha decidit apostar per continuar amb nosaltres per poder seguir millorant com a jugador», afegia.

El pivot senegalès fa 2,11 metres d’alçada, té 24 anys i ha rebutjat diverses ofertes per la il·lusió i les ganes de continuar vestint els colors del MoraBanc i per tant, l’equip del Principat podrà seguir comptant amb la seva força i la seva intensitat.

Fuenla i Barça

 Diagne va començar la seva aventura amb el bàsquet l’any 2010 amb Baloncesto Torrejón i va cridar l’atenció de diversos conjunts, entre ells el Montakit Fuenlabrada, que el va fitxar l’any 2012 i va jugar amb Carrefour El Bulevar d’Àvila de la LEB Plata. Amb la seva progressió, va disputar dues temporades amb el conjunt  a l’ACB. Després va aterrar al Barça la temporada 2015/2016 i va guanyar la Supercopa ACB. La temporada 2016/2017 va tornar al seu anterior club com a cedit fins al gener, quan el club el va recuperar per a jugar la Lliga Endesa i l’Eurolliga. Després, a la darrera temporada va venir cedit al MoraBanc Andorra.

Diagne es va convertir en un dels jugadors clau amb les bones xifres de l’equip durant la passada campanya. Les seves estadístiques van ser 15 minuts per partit amb una mitjana de sis punts, cinc rebots i nou de valoració en la darrera temporada. Va jugar 476 minuts i va anotar 180 punts. En tirs de dos, en va intentar 102 i en va aconseguir 60, aconseguint un 59% d’encert, en tirs lliures, en va tirar 85 i en va anotar 60. A més, va capturar 60 rebots ofensius i 95 defensius, va realitzar cinc assistències, va recuperar 14 pilotes i va fer 28 esmaixades, a més va cometre 82 faltes i en va rebre 87. Tot això li va valer un total de 269 punts de valoració.

D’aquesta manera, el MoraBanc Andorra tanca amb Diagne la seva cinquena incorporació a l’equip, després d’anunciar dijous el fitxatge del base Rafa Luz, que va arribar per aportar direcció i control de joc. El MoraBanc ja es va reforçar amb Dylan Ennis i Michele Vitali. L’equip, a més, compta amb Guille Colom, David Jelínek, David Walker, Beqa Burjanadze i Oliver Stevic. 

Quino Colom se’n va al Bahcesehir de Turquia

El jugador andorrà Quino Colom ha fitxat pel Bahcesehir i deixa l’UNICS Kazan. El base va aconseguir en la darrera temporada a l’Eurocup 14,3 punts per partit, 5,6 assistències, 4,1 rebots i 18,8 punts de valoració. Amb aquesta actuació i la imatge de rendiment que ha donat a les finestres FIBA amb Espanya, ha elevat el seu valor al mercat.

L’equip turc arriba després de pujar de categoria i ja ha fitxat a Marcus Slaughter, DJ White, Chris Babb, Andy Rautins i Emir Preldzic. L’equip va ser fundat fa pocs anys i està lligat a Bahcesehir, una institució educativa privada amb base a Istanbul i amb diverses escoles i universitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT