Les de Carla Punti perdet contra Malta per 56 a 66 en un final molt dolent

Per Miquel López-Egea

Carla Solana i Maya Vella lluiten per la pilota, ahir.
Carla Solana i Maya Vella lluiten per la pilota, ahir. | FIBA

La selecció femenina sub-18 va jugar ahir el seu primer partit del Campionat d’Europa C al Poliesportiu d’Andorra contra Malta i el resultat no va ser l’esperat, ja que van perdre per 56 a 66. En un partit molt igualat, un darrer quart dolent va condemnar a les andorranes. Durant tot el matx es va veure una Andorra combativa. Als dos primers quarts pràcticament no hi va haver diferència (27 a 28 era el resultat al final de la primera part) i el conjunt,liderat per Carla Solana, que va ser la millor jugadora de l’equip amb 11 punts anotats i un 14 de valoració, donava guerra. En defensa, Andorra va estar molt bé i tot i cometre alguns errors van dominar en el rebot durant tot el partit.

Malgrat un començament de la segona part esplèndid amb molt encert i on semblava que Andorra es podia escapar, el resultat no va ser l’esperat. Malta, de la mà d’una potent Kristy Galea, que va anotar 26 punts i va obtenir 28 punts de valoració, va saber posar al conjunt al tricolor contra les corses i van poder amb la seva defensa. Michela Zammit també es va mostrar imponent. Després d’un psicològic molt fort en el darrer quart, les de Carla Punti ja es van veure superades i no va poder fer res per guanyar. Malta va saber trencar-les en el moment ideal i Andorra va ser incapaç d’augmentar el ritme. Ara, el proper pas, serà demà a les 18 hores contra Gibraltar, una oportunitat magnífica per refer-se de l’amarg cop que ha suposat aquesta derrota contra Malta.