PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Condemna a l'Ajuntament de la Seu pel soroll d'un pub

Ordeig creu que la sentència ha de fer "caure la cara de vergonya als responsables del desgovern a la ciutat"

Per El Periòdic

L'ajuntament de la Seu.
L'ajuntament de la Seu. | EL PERIÒDIC

El Jutjat Contenciós número 1 de Lleida ha emès una sentència en què condemna l’Ajuntament de la Seu en relació als sorolls denunciats pels veïns causats per un pub nocturn del nucli urbà. Segons el text, que ha divulgat el grup municipal de Compromís X La Seu, conclou que hi ha hagut una «activitat inadequada i ineficaç del consistori» pel que fa a la revisió dels «sorolls, manca d’aïllament, control periòdic i incompliment d’horaris» per part del pub, que després de la decisió judicial ja ha estat tancat i ara està pendent d’una nova revisió.
La sentència, amb data de 16 de maig, respon a la demanda que havien presentat contra el consistori uns veïns del bloc on hi ha el local. Els afectats havien denunciat en anteriors ocasions els «sorolls continuats durant anys» per part del bar, que és just a sota de casa seva, cosa que, expliquen, els causava «trastorns importants».
Compromís ha detallat que, entre d’altres punts, la sentència assegura que el consistori urgellenc «no ha fet tot el que està a les seves mans per cessar aquesta situació, que els impedeix descansar i gaudir del seu propi habitatge, tot incomplint així el dret a la vida personal i familiar en l’àmbit del domicili i el seu dret a la salut, tots ells d’empara constitucional». També conclou que aquesta «inactivitat» ha provocat «la vulneració del dret fonamental del veí a la intimitat domiciliària i a la salut». La sentència, alhora, obliga a l’Ajuntament de La Seu a «adoptar totes les mesures per restituir la situació i respecte als drets fonamentals a la intimitat personal i familiar i a la salut d’una família».
Per part del PDeCAT, el tinent d’alcalde, Jesús Fierro, ha explicat que l’equip de govern «acata la sentència, tot i no estar-hi d’acord», i que per això a la junta de govern local es va descartar presentar recurs. En aquest sentit, Fierro ha assegurat que l’ordre de tancar el local va arribar malgrat el fet que les proves de sonometria van donar «mesures correctes» i que, en el moment que es van fer els controls, el local ja complia amb els límits de potència acústica, informa RàdioSeu.

Alhora, Jesús Fierro ha detallat que aquesta era la primera vegada que el consistori feia una prova de sonometria com aquesta, amb una empresa especialitzada, com també que tant ell mateix com el cap de la Policia Municipal van fer-ne la comprovació personalment "dues nits seguides, de les 10 de la nit a les 4 de la matinada", i que "totes les mesures que es van prendre eren correctes", tant pel que fa al local com a l'habitatge. D'altra banda, arran de la sentència s'ha tancat el local i el propietari d'aquest ha iniciat els nous procediments per tal de garantir que no tornarà a causar molèsties als veïns. Per tot plegat, Fierro conclou que "dir que no s'ha fet tot el que estava a les nostres mans, és faltar a la veritat".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, ha valorat la sentència judicial com "molt dura" i creu que "aquests fets són intolerables", alhora que acusa l'equip de govern del PDeCAT de "passivitat" i d'haver portat a "una sentència indigna per a la ciutat". La formació municipal creu que "calen reaccions contundents i clares perquè fets com aquest no tornin a succeir a la Seu" i que "cal un Ajuntament que lluiti i defensi cadascun dels ciutadans i ciutadanes per davant de qualsevol altre interès". Ordeig hi ha afegit que la decisió judicial "hauria de fer caure la cara de vergonya als actuals responsables del desgovern, que no govern, de la ciutat”.

Respecte d'aquestes valoracions, Jesús Fierro considera que "una vegada més, veiem allò a què ens té acostumats el PSC, amb notes en to destructiu, mai sumant absolutament en res i intentant destruir en tot allò que pot". Fierro conclou que "és una llàstima" que Compromís "no vulguin sumar ni una sola vegada, i anem comprovant una vegada darrera l'altra el seu estil i la seva manera de fer", que creu que és "intentar arribar a gestionar un ajuntament encara que sigui trinxant el poble pel camí".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT