PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El ple de la Seu debat avui sobre millores al carrer

Carrer de Llorenç Tomàs i Costa.
Carrer de Llorenç Tomàs i Costa. | RÀDIOSEU

El Ple municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell debatrà avui en sessió extraordinària la modificació del pressupost per a iniciar la licitació de l’arranjament de diversos carrers de la ciutat. El projecte presentat per l’equip de govern contempla l’asfaltatge de 17 vies del municipi, algunes d’elles encara amb paviment de llamborda, com és el cas d’alguns trams del carrer Llorenç Tomàs i Costa o el carrer Monturull. També es contempla la substitució de paviment de formigó d’alguns carrers del centre de la ciutat.

 

Substitució dels paviments

El tinent d’alcalde d’Urbanisme del consistori, Jesús Fierro, va detallar ahir que «a banda del manteniment periòdic» que ja es va fent habitualment a les vies municipals, ara l’Ajuntament pretén també «anar substituint els paviments vells de l’Eixample per aglomerat asfàltic, com ja hem fet en altres vies de la Seu, tenint clar que per resistència, durabilitat, manteniment i seguretat és el millor tipus de paviment».

Dels 17 carrers previstos, sis ja són actualment d’asfalt, cinc de llambordes i sis més tenen una pavimentació de formigó. S’hi inclou algunes actuacions singulars com ara la prevista a la cruïlla del carrer Monturull amb el carrer Bellavista, per rebaixar i anivellar el desnivell actual del ferm.

Una de les actuacions més importants serà una prova pilot que es preveu realitzar al carrer de Fra Andreu Capella i que consisteix a utilitzar la tècnica del paviment imprès per tal de mantenir l’estètica actual de paviment de llamborda, però amb la capacitat de resistència per a vehicles pesats que actualment obliguen a manteniments freqüents en aquest punt. «Partint que la base del carrer és bona i la sabata de formigó que existeix és totalment resistent, substituirem les llambordes per aquest tipus d’asfalt imprès que permet reproduir l’estètica més històrica de la via amb unes condicions de resistència i durabilitat molt bones», va assenyalar Fierro.

Comenta aquest article

PUBLICITAT