PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ordre dels partits variarà entre les dues voltes

Serà la primera vegada que passa al calendari de la lliga regular

Per El Periòdic

Albicy defensa a Heurtel en els play-off.
Albicy defensa a Heurtel en els play-off. | BCA / Martín imatge

L’ACB estrena format en el calendari de la temporada 2018-19. Avui donarà a conèixer els emparellaments de la Lliga Endesa, que no seguiran el mateix ordre d’enfrontaments a la primera i la segona volta. L’entitat realitza aquesta variació amb la intenció de fer més atractiva la competició i que es pugui complir amb les necessitats dels clubs i els pavellons.

Per primer cop les 34 jornades no seran idèntiques en els dos trams de la lliga regular. No se seguirà el mateix ordre. Hi ha dues que es disputen entre setmana, la segona i la 31a. Aquests partits es portaran a terme entre el dijous i el divendres, disputant-se la següent entre el dissabte i el diumenge. Aquest fet es produeix per racionalitzar i optimitzar els desplaçaments dels equips.
El que sí que es coneix desde fa dies són les dates de la competició. La primera jornada de la lliga regular es realitzarà entre el 27 i el 30 de setembre, mentre que conclourà el 25 de maig. Es produirà una aturada per la Copa del Rei, que es portarà a terme al WiZink Center de Madrid del 14 al 17 de febrer. Els play-off començaran el 30 i 31 de maig amb el primer matx dels quarts de final. Aquesta eliminatòria serà al millor de tres partits, finalitzant en cas de ser necessari el 3 i 4 de juny. La resta de rondes són al millor de cinc. Les semifinals arrencaran el 6 i 7 de juny i el cinquè enfrontament, si s’ha d’arribar a disputar, serà el 15 i 16 de juny. La final tindrà dates diferents depenent el que s’hagin allargat les semis. Si les dues acaben amb tres o quatre partits s’iniciaran el 16 de juny i el cinquè si és necessari serà el dia 25. Si a les semis s’arriba al cinquè matx en una de les dues eliminatòries la final arrencarà el 19 i conclourà com a màxim el 28.

PUBLICITAT
PUBLICITAT