PUBLICITAT

Josa de Cadí

Josa de Cadí reivindica l’alliberament de Turull

Torra aprofita l’aniversari del Camí dels Bons Homes per fer la denúncia

Per El Periòdic

Quim Torra, amb la dona de Jordi Turull, Blanca Bragulat.
Quim Torra, amb la dona de Jordi Turull, Blanca Bragulat. | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir a Josa de Cadí que no és acceptable «cap sentència que no sigui arxivar una causa injusta», en referència a l’empresonament dels exconsellers del Govern. Torra va presidir el dinar d’homenatge que el poble de Josa va fer a l’exconseller de la presidència, Jordi Turull, el mateix dia que se celebrava el 20è aniversari del Camí dels Bons Homes. 

Turull té un estret vincle amb la població alturgellenca, que va voler aprofitar la tradicional jornada del Festival Càtar del Pirineu per reivindicar-ne l’alliberament, tal com va informar-ne RàdioSeu.

Reivindicar la «justícia» i  la ruta

Quim Torra va arribar a Josa després de fer a peu 5,9 quilòmetres per un tram del Camí dels Bons Homes, per reivindicar aquesta ruta i alhora denunciar que Jordi Turull i la resta de polítics empresonats o exiliats per l’acció del sistema judicial espanyol «són víctimes de la injustícia». Aquesta ruta transpirinenca uneix en el seu recorregut principal el Santuari de Queralt, a Berga, amb el Castell de Montsegur. 

Des de Josa, un dels principals punts de pas del Camí, Torra va avisar a «tots els poders espanyols, des de Felip VI fins a l’últim jutge, que no acceptarem les sentències» contra els dirigents polítics catalans «perquè aquesta és una causa injusta i una farsa». I va afegir que, com a president de la Generalitat, no pot «tolerar» que hi hagi polítics a les presons. A més, va apuntar que no es tracta de «no obrir» més processos, sinó de tancar-los. 

El president va afirmar assumir «el compromís de Josa, que és que hem de dir prou a aquesta farsa judicial». Va demanar al poble de Catalunya que «comenci simbòlicament una marxa per la defensa dels drets civils que ha d’acabar amb aquestes sentències» perquè «no es pot tolerar que polítics honorables, demòcrates decents, bons homes i bones dones siguin a la presó». 

La dona del polític llegeix una carta escrita des de la presó

Davant d’un centenar de persones, l’esposa de Jordi Turull, Blanca Bragulat, va llegir una carta de l’exconseller escrita des del Centre Penitenciari de Lledoners, en què afirma que seguirà «ferm en les conviccions sense rancúnies». 

En la missiva, Turull adverteix que malgrat que «això no va de justícia, sinó d’escarment a costa del que sigui», «seguirem a les verdes i a les madures defensant el mateix, al costat dels bons homes, els que volem pacíficament engrandir la justícia, la democràcia i la llibertat, mai al costat dels que autoritàriament ho volen empetitir».

El president Torra i el president de l’EMD de Josa de Cadí, Alfons Escribano, van lliurar a Bragulat un bastó de caminar en homenatge a Turull. Quim Torra també va visitar diumenge el Mercat d’artesans de Josa de Cadí i va assistir a la recreació històrica ‘Josa 1226’, conduïda per l’historiador urgellenc Carles Gascón.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT