PUBLICITAT

Ordino

Ordino vol un bus elèctric del Serrat a Sorteny l’any que ve

Mortés, convençut de les millores derivades del pàrquing de pagament

El refugi de Sorteny.
El refugi de Sorteny. | Principado de Andorra

Ordino apostarà perquè l’any vinent hi hagi un autobús elèctric que comuniqui el Serrat amb el Parc de Sorteny. El vehicle hauria de substituir el que està funcionant amb dièsel des del 2 de juliol, en el marc d’una prova pilot que finalitzarà el 14 de setembre. El cònsol major del Comú d’Ordino, Josep Àngel Mortés, es va mostrar satisfet amb els resultats de la prova pilot, que va comportar fer de pagament l’aparcament que hi ha a l’entrada del parc. 

«L’objectiu era evitar la massificació en aquest espai de pàrquing i s’ha aconseguit gràcies a l’autobús que recull els visitants a l’aparcament del Serrat», va destacar Mortés. Tot i les bones sensacions, el cònsol va aclarir que s’acabaran d’analitzar els resultats a finals d’estiu.  «Anteriorment, en dies de molta afluència de gent, els vehicles s’aparcaven als dos costats de la carretera i es formaven embussos que són els que volem evitar», va afegir el cònsol, convençut que la mesura ha permès donar més espai a la zona per als visitants i evitar les aglomeracions que es creaven, sobretot, durant el mes d’agost. El preu del pàrquing és de quatre euros.
A banda de la substitució del vehicle de dièsel per un de més sostenible, Mortés no va donar detalls dels altres aspectes a millorar de la prova pilot. 

El servei de transport turístic que uneix el Serrat amb el Parc de Sorteny comença a les 09.00h i està actiu cada dia fins a les 19.00h, que es fa l’última sortida des del parc. La freqüència és de 30 minuts, amb un descans d’una hora de les 14.00h a les 15.00h. El preu per viatge és d’un euro. 

D’altra banda, Mortés va apuntar, durant l’acte de benedicció del bestiar a Ordino, que la voluntat del comú és poder treure a finals d’any el concurs per a la concessió del Centre de Congressos. També va comentar que encara estan buscant algun negoci que dinamitzi la parròquia utilitzant l’hotel Casamanya, cedit pel quart des de l’abril. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT