PUBLICITAT

Andorra la Vella

El projecte pren forma

El BC Andorra MoraBanc realitza el primer entrenament de la pretemporada sota les ordres de Navarro

Per Joan Josep Blasco

Reggie Upshaw, a l’esquerra, i la resta de companys a l’entrenament d’ahir al Poliesportiu d’Andorra.
Reggie Upshaw, a l’esquerra, i la resta de companys a l’entrenament d’ahir al Poliesportiu d’Andorra. | Maricel Blanch

El BC MoraBanc Andorra 2018-19 ja roda. Ahir realitzava la primera sessió d’entrenament, amb Ibon Navarro agafant les regnes del nou projecte. Els jugadors van començar a fer botar la pilota al Poliesportiu d’Andorra, per preparar una temporada amb expectatives, amb ganes de superar el que es va aconseguir en l’anterior. La plantilla ha canviat substancialment i ara toca conformar un equip. Mentrestant se segueix negociant per tancar la carpeta de Beqa Burjanadze i pugui tornar John Shurna.

A les primeres sessions «el més important és preparar els cossos per a que no hi hagi massa lesions, sobretot en pretemporada, perquè sinó dones moltes passes enrere. Prepares el cos per a competir, després d’atures, l’equip segueix, has de tornar a començar i allí es perd molt temps», exposa el tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, confiant en «intentar prevenir-les» per a que no es vegi tallada la progressió de ningú en aquesta pretemporada. L’entrenador basc s’estrena a la banqueta del Principat. I com és normal, posarà el seu segell. «Hi haurà coses que es mantindran perquè són molt positives, però d’altres s’han de canviar i aprendre-les», assegura. Conservarà la línia i «tractarem de mantenir el millor que tenia l’equip, que era molt, i hi haurà coses que seran diferents, ni millors ni pitjors, i intentarem fer-ho el millor possible per repetir almenys els èxits dels últims anys». Posarà el seu toc, que serà «en funció de treure el màxim dels jugadors. No jugarem en funció de com és l’Ibon, sinó dels jugadors».

Ambició

Navarro arriba a un club on les últimes temporades s’han assolit una sèrie d’èxits, com la classificació per als play-off de la Lliga Endesa i la Copa del Rei. L’any passat es va disputar l’EuroCup, però sense passar a la segona fase. En aquesta ocasió els reptes a l’ACB són els mateixos, mentre que a Europa aquesta vegada sí que serà anar més enllà. «Qualsevol cosa que sigui menys seria una mica covard i conservador. Sempre hi ha temps per a que les coses no surtin com tu vols, però a dia d’avui tenim una molt bona plantilla, hem de fer un equip a la seva alçada, que no sempre és fàcil i passa, i després no veig cap motiu pel qual no poguem aspirar a les tres coses: Play-off, Copa del Rei i EuroCup», afirma el tècnic de Vitòria.

Navarro: «Hi haurà coses que es mantindran perquè són molt positives, però d’altres s’han de canviar i aprendre-les»

La pretemporada és una època on «ho hem de construir tot», i més davant un calendari exigent com es presenta, sobretot els primers mesos amb presència a la Lliga Endesa i l’EuroCup, que provoca que no hi hagi descans i la preparació de cada matx sigui ajustada. «Són dos partits per setmana i molts viatges. No hi ha massa temps per entrenar», pel que aquest és el període per fer-ho: «Ara és el moment de construir per a que després pràcticament sigui entrenar, preparar, jugar, descansar i tornar a començar. Aquest mes és molt important».

Cas Burjanadze

La plantilla encara no està tancada perquè l’acord de desvinculació entre Beqa Burjanadze i el club no s’ha produït. Navarro no veu com un handicap important el fet de no tenir a tots els jugadors a les seves ordres. «No crec que siguem una excepció. Molts equips no han tancat encara les plantilles i nosaltres estem a falta de només un jugador. Tenim les idees bastant clares del que volem en cas que es produeixi la sortida», que és l’entada de Shurna, al qual no li costarà reintegrar-se perquè «no és un jugador desconegut per la resta del grup». Però aquest tema el deixa de banda. «Em preocupo bastant més dels jugadors que sí que sé que estan, que els que puguin estar o sortir», centrant-se només als que pot entrenar en aquest moment. Confia, però, que la solució no tardi a produir-se en excés. «Són coses amb les quals s’han de tenir paciència i esperem que passi el més aviat possible» i que «s’acabi de la millor situació possible per a cadascuna de les parts». Qui ahir no va exerctitar-se és Oliver Stevic, que es troba en el tram final de la seva recuperació.

Finestres FIBA

Des de que es van crear la temporada passada, les finestres FIBA no han portat res més que crítiques per part dels clubs per la cessió de jugadors. De cara a la que es produeix el mes vinent, la federació italiana té la intenció de concentrar als seus jugadors el 26 d’agost, mentre que la francesa el 2 de setembre. Aquesta decisió afecta directament a Michele Vitali i Andrew Albicy, respectivament. «Ja és prou ridícul durant la temporada quan se’n van els jugadors enmig de la competició. Fer-ho enmig de la pretemporada i a competir és una bogeria i els màxim damnificats són els jugadors. Els hi pot portar lesions importants competir a tant alt nivell tant aviat», assegura Navarro, que espera que «arribin a un acord» les diferents parts per a que no es produeixin més situacions d’aquest tipus, que no només afecten al jugador, sinó també «a l’espectador».

Luz i Ennis confien en assentar-se a l’equip i ser importants per aconseguir èxits

Dues novetats  de la plantilla són Rafa Luz i Dylan Ennis. Ahir van ser presentants i van expressar els motius pel seu fitxatge pel MoraBanc i que n’esperen de la temporada, on esperen consolidar-se a l’equip i la competició. En les primeres hores amb els seus nous companys Luz  nota que hi ha «molt bon feeling», i en el primer entrenament «semblava que ens coneixíem de fa temps». És dels que no mira els números personals, sinó en els del conjunt: «Soc un jugador d’equip, al que li agrada més que els companys juguin bé que no pas jo mateix». Respecte a la campanya espera estar «una mica millor a l’EuroCup i almenys a l’ACB igualar-ho» respecte al que es va aconseguir el curs passat. Ennis té la «confiança per guanyar tots els partits possibles» i espera tenir «un rol més important» que en d’altres equips on ha passat. La temporada passada va estar-ne en tres. A Andorra vol assentar-se, fet que li permetrà «créixer i donar més de mi mateix». Francesc Solana, general manager del MoraBanc, assegua que el brasiler serà un «comlplement perfecte d’Albicy», mentre que la polivalència del canadenc «ens pot aportar moltes coses» a la pista.

PUBLICITAT
PUBLICITAT