PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Pas de la Casa fa caure la mitjana d’ocupació hotelera

Segons la UHA, Encamp registra menys ocupació que Sant Julià de Lòria

El carrer Major del Pas de la Casa.
El carrer Major del Pas de la Casa. | MARICEL BLANCH

Segons les previsions de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), aquest cap de setmana Encamp omplirà el 69% dels llits mentre que Sant Julià de Lòria arribarà al 78% d’ocupació. Es tracta d’un fet excepcional, ja que normalment són els establiments lauredians els que registren les pitjors xifres al llarg de l’any i fins al cap de setmana passat seguia sent així. 


Des de la UHA van explicar que la mala situació als hotels del Pas de la Casa fa baixar dramàticament la mitjana d’ocupació a la parròquia encampadana. La UHA també va aclarir que les mitjanes d’ocupació es fan només tenint en compte els hotels que estan oberts i que, per tant, el fet que la majoria d’establiments del poble estiguin tancats durant l’estiu no afecta la mitjana. 


Precisament, el dijous, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va parlar d’aquesta problemàtica i del cercle viciós que s’estableix al Pas de la Casa donat que no hi ha prou establiments oberts i que el turisme només fa «excursions de dia». El comú confia que el Pla de dinamització, al qual s’han incorporat propostes dels hotelers de la parròquia i que es presentarà al setembre, ajudarà a reedreçar la situació. 

Més ocupació  

La UHA calcula que els seus hotels associats acolliran entre la passada nit i diumenge un 3% més de visitants que el mateix cap de setmana de l’any passat. «Això és el que es desprèn de les dades que ens han fet arribar els hotels, no obstant la directora ja va dir fa uns dies que la previsió és que l’ocupació del mes d’agost sigui d’un 5% menys que el 2017», van aclalir. 


El còmput d’ocupació de les set parròquies per a aquest cap de setmana és del 83% i les centrals seran les preferides per als visitants del país: Escaldes-Engordany arribarà al 93% i Andorra la Vella, al 90%.  De cara a les dues últimes setmanes d’agost, la UHA va preferir no revelar les previsions concretes però va indicar que si segueix la tendència, «tant de bo» la previsió de reducció d’ocupació per a aquest mes d’agost s’acabi desmentint. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT