PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ribas fa una valoració «positiva» de l’Orgue&And i demana més suport

La incertesa pressupostària no permet programar amb l’anticipació desitjada

Ignacio Ribas a l'orgue d'Andorra la Vella.
Ignacio Ribas a l'orgue d'Andorra la Vella. | Alex Lara

El director artístic del Festival Orgue&And, Ignacio Ribas, va fer una valoració «positiva» del cicle, després que dimecres se celebrés l’últim concert protagonitzat per l’organista Ester Ciudad. Amb tot, Ribas va preferir no fer un balanç detallat del festival, ja que va explicar que li agrada fer-lo unes setmanes més tard, reflexivament i a través d’un escrit. 


No obstant això, el director i també organista no va amagar que li agradaria tenir més suport per a l’organització de les properes edicions,  ja que «tot i que el Comú de la Massana i el Comú d’Andorra la Vella s’hi han involucrat i això dona més estabilitat», Ribas té la problemàtica de no poder programar amb prou anticipació perquè mai té assegurats els recursos amb els quals comptarà i que, per tant, això provoca que no pugui portar algunes de les grans figures de l’orgue perquè quan els contacta amb poc marge de temps i ja tenen l’agenda plena. «L’ideal seria tenir la certesa de dues o tres edicions futures i parlar amb algú d’un any a l’altre», va explicar Ribas. 


Un altre dels cavalls de batalla que va reivindicar el director artístic va ser una aposta més forta per aquest concepte de barrejar l’orgue amb l’orquestra simfònica que és l’ànima de «l’Orgue&And, és a dir, l’orgue i alguna cosa més», va recordar. 


Malgrat aquestes dificultats, Ribas va considerar que la qualitat del festival és alta i que els artistes en surten molt satisfets perquè l’organització fa un esforç de temps i diners molt important perquè els organistes trobin els orgues afinats, una feina que es pot allargar diversos dies, i perquè arribin amb temps al Principat perquè s’aclimatin. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT