PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Voluntat per recuperar l’antiga cursa ciclista

Escaldes-Engordany la vol fer coincidir amb el Gran Premi Purito Rodríguez

Per Miquel López-Egea

Jordi Vilanova i Emili Pérez presenten la cursa, avui.
Jordi Vilanova i Emili Pérez presenten la cursa, avui. | ANA / P. R.

Jordi Vilanova, conseller d’Esports i Informàtica del comú d’Escaldes-Engordany, ha avançat avui durant la presentació de la segona edició de la cursa ciclista infantil Gran Premi Joaquim Purito Rodríguez que la pròxima edició es vol fer coincidir amb la festa major de la parròquia, fet que simbolitzaria el retorn d’un esdeveniment que es va deixar de celebrar fa 20 anys, de manera que aquesta prova es podria transformar en aquesta antiga cursa.

Aquest any, la prova se celebra el diumenge 2 de setembre i es preveu que es puguin superar els 130 corredors de l’any passat i arribar als 150.

Aquesta cursa, de la qual la Federació Catalana de Ciclisme n’està molt contenta per la seva organització, puntua per la Copa Catalana i s’està convertint en un referent del ciclisme base nacional i internacional. És una competició que transcorre per un circuit d’1,2 quilòmetres, ja que aquest any s’ha pogut ampliar 200 metres. Hi participen nens de cinc a 14 anys i en funció de la categoria donen tantes voltes al circuit. 

D’aquesta manera, Vilanova ha esposat avui que «si el país s’està posicionant com a territori ciclista, no es poden obviar els més joves», perquè algun d’aquests podrà acabar a l’elit del ciclisme. «Més enllà del parc infantil del Prat del Roure i la situació de la cursa, el que més satisfà és córrer davant de la teva família i amics», ha recordat. Així mateix, el president de l’Sprint Club Andorra, Emili Pérez ha afirmat que «l’objectiu és que els corredors d’aquestes edats es formin i gaudeixin. Com més ambient millor. Ara han d’aprendre i ja tindran temps d’explotar més endavant». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT