PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’associació contra el càncer confia que el metge referent ajudi a tenir dades

Assandca i VallBanc organitzen diversos actes de sensibilització.

Cornella i Saravia, en la presentació de l'esdeveniment.
Cornella i Saravia, en la presentació de l'esdeveniment. | B.N.

El metge referent serà indispensable per saber de forma precisa les xifres i estadístiques de casos i malalts de càncer a Andorra, que actualment són poc acurades perquè molts pacients es tracten directament a Catalunya sense passar pel SAAS. Així ho va assegurar ahir el president de l’Associació Andorra Contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia, durant la presentació dels actes que es faran al país pel Dia Mundial contra el Càncer de Mama, el pròxim 19 d’octubre, amb l’objectiu de seguir sensibilitzar la malalta i de donar visibilitat a l’entitat.

Saravia, en canvi, va lamentar que els tràmits per obrir la unitat de radioteràpia avancin lentament. «Pensàvem que ja hauríem avançat més, sincerament», va dir al respecte i quan el procés es troba actualment en el plec de bases per recollir idees per a la part tècnica de la construcció de l’espai.

Pel que fa als actes que s’organitzaran el dia 18 i 19 d’octubre amb el suport de VallBanc, el president va explicar que es faran sota el lema Suma’t al rosa i amb la finalitat de recaptar fons per l’entitat. Saravia, espera que tornin a ser un gran èxit de participació i, sobretot, que contribueixin a la difusió de l’entitat. «La gent només ens coneix quan pateix la malaltia. Qui no l’ha patit no té consciència que existim», va lamentar. Per la seva banda, el director de gestió de persones de l’entitat bancària, Marc Cornella, va refermar la voluntat de «col·laborar amb les activitats del país que permetin millorar la salut de la ciutadania».

Polseres solidàries 

Com en anteriors edicions, tothom que ho desitgi podrà adquirir la polsera solidària de color rosa que es posarà a la venda en diferents establiments del país. A més, es realitzaran diferents esdeveniments: de lleure, com les activitats dirigides especials i els tallers d’estètica d’Urban Gym, i de salut i benestar, com les sessions de maquillatge i manicura solidàries que faran les perfumeries Júlia. Les farmàcies Galeno i Torrent destinaran una part de les vendes a Assandca. Per culminar una setmana d’activitats, Pyrénées i la Fundació Jacqueline Padrère repetiran la tradicional caminada popular el 28 d’octubre, en la que es preveu superar els 1.500 participants.

Sense retrets 

Saravia va treure ferro a la ruptura amb Mamapop, que havia col·laborat anteriorment en els concerts organitzats per l’entitat, però que no volia destinar la recaptació íntegra a l’Assandca. «Estan en el seu dret», va dir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT