PUBLICITAT

Calvet no descarta portar l'ens Meridional als jutjats pel deute

  • L'entitat que agrupa vuit municipis deu 194.000 euros a la Mancomunitat de l'Urgellet
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Un camió a l'abocador comarcal de l'Alt Urgell Foto: ACN / FERRAN GARCIA

El president de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, Jordi Calvet, no descarta portar als jutjats la Mancomunitat Intermunicipal per a la Gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional (MIGRAUM), que formen els ajuntaments de Basella, Peramola, Oliana, Coll de Nargó, Organyà, Fígols i Alinyà, Cabó i les Valls d’Aguilar pel deute de 194.000 euros en concepte de taxes impagades per ús de l’abocador comarcal. Calvet va dir ahir que «espera no arribar» a aquest punt i va afegir que si no «es fa el pagament per avançat» no deixaran entrar camions de residus de la Mancomunitat Meridional a l’abocador.

La Mancomunitat d’escombraries de l’Urgellet ha fet públic que des del 2007, la MIAGRAUM, ha pagat les factures de sis mesos i deuen les factures de 27 mesos més. L’import total del deute vençut i no liquidat és de 193.470,99 euros, que representa més de 20 euros per cada família de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet.

Calvet va afirmar que el deute de la MIGRAUM «està provocant problemes de tresoreria» a la seva entitat i cada cop que han reclamat el pagament del deute no han obtingut resposta de la MIGRAUM.

CONVENI / El preu de la taxa d’entrada a l’abocador, així com el mecanisme de modificació, van ser acordats en un conveni signat a l’octubre de 2006 entre l’Agència de Residus de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Mancomunitat d’Escombreries de l’Urgellet i la Mancomunitat Intermunicipal per a la gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional. Per part del MIGRAUM es considera que la taxa és abusiva, tot i que aquesta s’ha revisat anualment, tal i com preveu el conveni, va explicar Calvet a l’ACN.

En aquest conveni també es preveu l’assumpció per part d’Alt Urgell Gestió del Medi Ambient (AUGEMA), un ens depenent del consell comarcal, de les noves infraestructures de la comarca o de la gestió dels residus un cop les infraestructures li fossin transferides.

Calvet va explicar que l’expedient que regularà el pagament per avançat està actualment en procés d’informació pública de deu dies, termini en què la MIGRAUM pot presentar al·legacions. El president de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet va afegir que si no hi ha al·legacions s’aplicarà el pagament per avançat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT