PUBLICITAT

Andorra La Vella

El TS avala la declaració d’interès nacional de la plataforma de Soldeu

El Govern celebra la decisió i desvincula la decisió judicial de l’acord per salvar la marca Grandvalira

Per Victoria Gómez Pérez

La plataforma de Soldeu en construcció.
La plataforma de Soldeu en construcció. | MARICEL BLANCH

El Tribunal Superior va desestimar dimarts a la tarda la demanda interposada per Joan Viladomat contra la declaració d’interès nacional a la plataforma de Soldeu decretada pel Govern. Així ho va informar ahir el ministre Portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, tot mostrant-se satisfet per aquesta sentència que avala l’actuació governamental. Cinca va dir que la família Viladomat va exercir el seu dret d’utilitzar els mecanismes que «l’estat de dret posa a la seva disposició» vers una situació «que alterava els seus interessos». Així i tot, i malgrat que va insistir en què «no se’ls ha criminalitzar», va recordar que aquest ja és el tercer recurs desestimat en la matèria: «Primer va presentar un recurs al Govern que va ser desestimat i després va utilitzar la via judicial» que també va tombar la seva demanda. Davant aquesta decisió judicial, la família va recórrer al Tribunal Superior, que ara ha ratificat la decisió de primera instància.

Cinca va puntualitzar que la sentència dona la raó a l’Executiu, tant pel que fa a la declaració d’interès general de la plataforma com pel fet que s’utilitzi per un caire esportiu, i perquè sigui «una possibilitat perfectament legal que la declaració sigui executada a través d’una societat», Ensisa.


Rectificació per grandvalira

Pel que fa als diferents posicionaments polítics que un principi van culpar el Govern del trencament de la marca Grandvalira, i davant la notícia que la marca continuarà, el ministre va dir que espera que «rectifiquin». A més, Cinca va emfatitzar que el projecte simplement pretén «millorar les instal·lacions per poder acollir proves, com la Copa del Món», de manera que tots aquells que «buscaven un debat polític», ara «espero que se n’alegrin pel país» i es tiri endavant la instal·lació sense cap més «ensurt». 

A més, també va celebrar que tot i que hi havia aquestes accions judicials, «sortosament» els diferents actors implicats (Ensisa, Saetde i el Govern) es van asseure a la taula a negociar i el resultat ha estat un acord que, va remarcar, «hagués estat el que és» independentment que els recursos haguessin tingut una o d’altra resolució. Així, el ministre va assegurar que «preservar Grandvalira era una qüestió major, d’interès de país», ja que és una de les marques «més emblemàtiques», després de la mateixa marca Andorra.

El cap de Govern, Toni Martí, per la seva banda, aquest dilluns va qualificar l’acord com «una fita molt important», tot destacant que «hi ha hagut una visió de país i ha primat l’interès nacional». De fet, Martí, va remarcar que «em quedo amb què a poc a poc ha anat calant una cosa que a tots ens sembla evident: no podíem perdre la marca». Segons el líder de l’Executiu també estava en joc «una mena de credibilitat col·lectiva perquè era trencar una cosa que funcionava», a més de les dificultats que hauria comportat per fer venir «esquiadors de territoris llunyans que fan estades llargues. Hi havia el perill de perdre un turisme amb un alt valor afegit».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT