PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS acusa DA de fer «xantatge» als mestres amb la llei de Funció Pública

López retreu que es vinculi el text a la llei del cos d’Educació

Per Meritxell Prat

El conseller general del PS, Pere López.
El conseller general del PS, Pere López. | MARICEL BLANCH

El conseller general del PS, Pere López, acusa DA de fer «xantatge» al col·lectiu de mestres i docents així com de «menysprear-los» en vincular l’aprovació de la nova llei que ha de regular el cos d’Educació a la de Funció Pública. En un comunicat van explicar que els darrers dies diferents parlamentaris de DA han apuntat que si no s’aprova la llei de Funció Pública, tampoc ho faria la llei del cos d’Educació i segons López, «entenem que són dues coses absolutament independents». El parlamentari va recordar que «el nostre posicionament és totalment antagònic», ja que «considerem del tot necessària la llei del cos d’Educació perquè els doni un estatus i dignifiqui la professió», però en canvi es rebutja la llei de la Funció Pública perquè només «fa més precari el treball». És per això que retreuen que «se’ls vulgui fer passar per l’adreçador» amb una llei que comporta «perdre la condició de funcionaris, pèrdues econòmiques per no parlar de la mobilitat». Segons López, «sembla que es vulgui forçar una cosa bona per una altra de dolenta».


De fet, malgrat que la llei d’Educació tingui moltes referències i depengui, en alguns casos, de la de Funció Pública, el socialdemòcrata considera que una pot funcionar sense l’altra, ja que en tot cas es pot aplicar la llei actual de la Funció Pública.

Pressions 

Des del PS es va reiterar que la llei d’Educació la veuen «favorable» i per tant, al seu entendre, de l’actitud dels consellers generals de DA no se’n pot extreure una altra conclusió que amb les declaracions el que es vol és pressionar els treballadors del sistema educatiu andorrà perquè no donin suport a les possibles noves mobilitzacions que la resta d’empleats públics puguin convocar per mostrar el rebuig a la reforma legal que impulsa l’Executiu. 


Per això demanen que s’abandoni aquesta actitud i s’atura aquesta pressió absolutament fora de lloc a més que es busqui la manera perquè el consens que s’ha trobat amb la llei d’Educació es pugui ampliar a la de Funció Pública.
Pere López va mostrar molt poques esperances en el treball en comissió per poder canviar la proposta de reforma feta per l’Executiu i que els sindicats rebutgen. «Hem fet molt poques esmenes, i totes elles centrades en què els treballadors públics continuïn sent funcionaris, perquè per a nosaltres és un model que no és vàlid», va concloure. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT