PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Toni Bernadó, un atleta incombustible

L’atleta andorrà és una llegenda viva de l’atletisme

Per Anna Ribas

Toni Bernadó competint.
Toni Bernadó competint. | EL PERIÒDIC

Toni Bernadó, de 51 anys, és tota una llegenda dins del món de l’atletisme. El veterà és l’únic que ha competit en cinc maratons olímpiques i que les ha acabades. Els carrers d’Atlanta, Sydney, Atenes, Pequín i Londres han estat testimonis de la passió i l’esforç de l’atleta andorrà. 

Tot i no aconseguir resultats mediàtics, el millor va ser la 49a posició a Sydney (2000), l’atleta no para d’apuntar-se victòries a la llista. La darrera va ser diumenge a la 10 quilòmetres urbans de Manresa. L’andorrà va quedar primer amb un temps de 31.50, vuit segons per sobre del segon classificat. 

Després de la seva participació a Londres 2012, Bernadó va patir quatre lesions importants que el van deixar en un segon pla i no va poder competir fins a la temporada passada. Tot i això, Bernadó va aconseguir establir un nou rècord als 3.000 metres de la categoria Màster 50. L’atleta va rebaixar en quatre segons la marca que el francès Christian Geffray va aconseguir el 2004 i la va fixar a 8,37.

Després de 27 maratons, l’atleta no en té prou i el gran repte que s’ha proposat per la temporada 2018/19 és participar en una altra. De fet, s’havia proposat córrer la Marató de València que se celebrarà el dia 1 de desembre però l’organització de la cursa no li ha atorgat dorsal i el projecte s’endarrerirà fins al 17 de febrer a Sevilla.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT