PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Els ídols de la música cristiana moderna tornen a Sant Julià

L’objectiu del Canòlich Music és transmetre valors als joves

El grup LZ7 en concert a l’edició del Canòlich Music de l’any passat.
El grup LZ7 en concert a l’edició del Canòlich Music de l’any passat. | Canolich Music

Sant Julià de Lòria acollirà per sisena vegada el Festival de Música Cristiana per a adolescents i joves Canòlich Music els pròxims dies 16 i 17 de novembre i ho farà amb ídols de la música cristiana moderna a escala internacional que ocupen les primeres posicions en les llistes de vendes de països amb més tradició en aquest gènere com els Estats Units, Canadà o els països nòrdics europeus. Els convidats són: Sal 150, DJ Gui Brazil, David Pradas Project, Cor rock d’Encamp, LZ7 i DJ Nira. Tots ells representen estils de música ben diversos que van del hip-hop i el rap a la música electrònica passant també per un pop més tranquil típic de les boy band. El Canòlich Music és el festival més gran d’aquestes característiques que se celebra no només a Andorra, sinó també a Catalunya i al sud de França. Els organitzadors esperen entre 1.000 i 1.500 joves. 

És el festival més gran d’aquestes característiques a Andorra, Catalunya i el sud de França


Però un dels organitzadors i impulsors del festival, el mossèn Pepe Chisvert va advertir que no només va de música la trobada i que aquesta és una eina: «És un repte, fem activitats de caire formatiu per a adolescents i joves i és complicat». I és que a les nits hi haurà molta música mentre que els matins es dedicaran sobretot a la reflexió, encara que tampoc es descarta l’acompanyament musical, com per exemple durant l’Eucaristia multitudinària Crist Xperience-2 amb el suport musical de David Pradas Project, l’únic músic del territori del Bisbat d’Urgell amb presència al festival. 


El delegat de Joventut del Bisbat d’Urgell, Lluís Plana, va explicar que Pradas «barrejarà cançons tradicionals de la música jove catòlica de Catalunya, algunes composicions pròpies i també adaptacions de grans èxits actuals de la música cristiana, com les peces dels australians Hillsong». 
Chisvert va afegir que han explorat les possibilitats de portar els Hillsong fins al  Canòlich però que «de moment, s’escapa del pressupost». Una cerca ràpida dels Hillsong a la xarxa revela el poder d’atracció del grup. 

Aposta electrònica


Les nits del divendres 16 i el dissabte 17 es tancaran amb les sessions dels DJ Gui Brazil i DJ Nera, respectivament. El primer, tot i ser portuguès triomfa especialment a Amèrica Llatina amb els seus missatges adreçats a Jesús però acompanyades de tota la marxa de la música electrònica i del seu llenguatge de llums, videoprojeccions i coreografia sincronitzada del públic. Per a aquesta posada en escena i per a d’altres el Canòlich Music ha invertit aquest any en nova tecnologia audiovisual amb pantalles d’últim nivell. El tancament de festa serà també electrònic de la mà del DJ Nera de Castelló. L’organització va destacar l’entusiasme de tots dos professionals per participar en l’esdeveniment tot i l’agenda ajustada. 

Drets humans

La música i els valors de participació i implicació en la societat que pretén fomentar el Canòlich Music es vertebraran aquest any a través del setantè aniversari de la Declaració dels Drets Humans que se celebra enguany. Per això, el dissabte al matí els participants al festival recorreran un tros del camí homònim que travessa el Principat i reflexionaran en un seguit de tallers sobre temes com el dret a la vida, la igualtat de gènere o la justícia internacional. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT