PUBLICITAT

La Massana

La cessió del telecabina d’Arinsal al comú, a la Batllia

Una part de la propietat presenta una demanda per evitar que la corporació es quedi amb el giny

Per Meritxell Prat

Vista del telecabina d’Arinsal, objecte del plet judicial.
Vista del telecabina d’Arinsal, objecte del plet judicial. | MARICEL BLANCH

Era de preveure i finalment s’ha confirmat. L’afer al voltant de la cessió del telecabina d’Arinsal al Comú de la Massana ha acabat a la Batllia. Una de les parts propietàries del giny que uneix el poble amb l’estació d’esquí ha presentat una demanda contra la decisió de la corporació de desestimar el recurs de reposició contra la resolució que es va aprovar el 4 d’abril per tal d’activar el procés de cessió.


El cònsol major de la Massana, David Baró, va restar importància a la situació, adduint que «estan en el seu dret» i que en tot cas Emap segueix gestionant el giny, de manera que el seu funcionament no s’hauria de veure alterat de cara a la propera temporada d’hivern. Així i tot, es va mostrar «ferm en la voluntat de defensar la legalitat de la resolució del consell de comú que avala la procedència del requeriment de cessió» que una part de la propietat va impugnar primer, via recurs de reposició al comú, i ara per la via jurisdiccional. 


Compliment del contracte 

Baró va assegurar que «s’ha respectat al peu de la lletra el contingut dels pactes estipulats en el contracte signat l’any 1997 i s’han seguit escrupolosament totes les formalitats del procediment administratiu».


Cal tenir present que el contracte entre la propietat i el comú va expirar al gener i arribats a aquesta situació només es podia tornar a arrendar el telecabina o cedir-lo en propietat al comú. L’administració local va optar per la segona opció davant les desavinences entre les famílies propietàries que impedien renovar el lloguer. Ara serà la Batllia qui haurà de resoldre la qüestió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT