PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Realitats diferents

El MoraBanc afrontra un calendari exigent amb un Reial Madrid que va a velocitat de creuer

Per Joan Josep Blasco

Jugada d'Ennis en el partit contra l'Iberostar Tenerife.
Jugada d'Ennis en el partit contra l'Iberostar Tenerife. | BCA / Martín imatge

Si una pista és complicada en aquesta Lliga Endesa és la del Reial Madrid. L’actual campió de tot, una temporada més s’està mostrant intractable i el BC MoraBanc Andorra, marcat per la irregularitat en aquest primer tram de la campanya, el visita demà. Les realitats que viuen uns i els altres és diamentralment oposada, però tots dos sortiran a la pista amb el mateix objectiu de victòria.

El conjunt andorrà afronta un calendari de la màxima exigència. Per començar es troba al conjunt blanc, que porta una temporada impecable quant a resultats. És el líder de l’ACB, amb sis victòries i cap derrota, compartint lideratge amb l’FC Barcelona Lassa. Els madridistes, com en campanyes anteriors, segueixen demostrant el seu poder a la pista, i alguns fins i tot l’han arribat a comparar com un conjunt de l’NBA que està jugant a Europa, tot i que aquesta és una visió discutida també per molts d’altres. Dels vuit anys que Pablo Laso porta a la banqueta blanca, en cinc ha començat amb un balanç de 6-0 com l’actual. És el tercer millor equip en facetes ofensives, amb 88,83 punts per partit, i el segon en defensa, rebent-ne 74.

Rivals temibles

Aquesta és només la primera etapa d’un MoraBanc que afronta un calendari complicat, ja que la setmana vinent qui visita el Poliesportiu d’Andorra és un altre equip d’Eurolliga, el Kirolbet Baskònia, que presenta uns números millors que el Reial Madrid, però que ha perdut un partit a la Lliga Endesa. Els bascos són el millor atac (94,33) i la millor defensa (66,67). Els andorrans tenen dos partits seguits a casa. El següent un altre dels rivals de pes de la Lliga Endesa i que també porta un balanç de 5-1, com és l’Unicaja, en el que serà el retorn al Principat de vells coneguts com Giorigi Shermadini i Jaime Fernández. A continuació es presenten dos enfrontaments a domicili. En primera instància contra el Fuenlabrada i tot seguit amb el València Basket, el 8 de desembre.

En un mes i una setmana el calendari també té cites destacades a l’EuroCup, on s’està jugant entrar al Top 16 classificant-se entre els quatre primers del grup. El proper matx a la competició continental és dimecres vinent, contra el Galatasaray al Poliesportiu d’Andorra. Després visita al cuer, el Germani Brescia Leonessa, i es presenta a Andorra el líder, l’Estrella Roja. Ja el 12 de desembre viatjarà a Alemanya per jugar amb el Ratiopharm Ulm, a la penúltima jornada de la primera fase, que tancarà una setmana després rebent a l’AS Mònaco.

Abonaments per a la Copa

Dilluns l’ACB posa a la venda els abonaments per a la pròxima edició de la Copa del Rei, que es disputarà a Madrid del 14 i el 17 de febrer. Es posen a disposició del públic fins a onze categories de preus i abonaments des de 120 euros, amb descomptes fins el 4 de desembre. A partir de les tres de la tarda tots els aficionats podran adquirir les entrades a través de la web oficial (www.copadelreyacb.com). Depenent de la zona que s’ocupi del WiZink Center, els preus tenen una diferència significativa. Els més barats són de 120 euros, amb el descompte aplicat en la compra anticipada fins el 4 de desembre. A partir d’aquesta data serà de 130. La meitat dels abonaments són de les dues categories amb els preus més populars. El segon més barat és de 155, i 170 sense el descompte. Les entrades més cares són les cadires a peu de pista, a 1.500 euros, convertint-se en 1.600 sense la reducció.

Victòria a Kaunas per seguir imbatut en totes les competicions

Tots els partits de la present temporada amb participació del Reial Madrid han finalitzat de la mateixa manera, amb victòria blanca. Són ja 13 els triomfs consecutius que acumula en aquest començament de curs. Els dos primers van ser a la Supercopa, que li van valer per aixecar el títol. A la Lliga Endesa acumula sis victòries, mentre que a l’Eurolliga en són cinc, que li serveix també per liderar la màxima competició continental, a un ritme que només pot seguir-lo fins ara el CSKA de Moscou. La darrera victòria l’aconseguia ahir mateix a la sempre complicada pista del Zalgiris Kaunas (79-90). El conjunt lituà va iniciar el partit amb més intensitat i encert per tancar el primer quart 32-18, però els madridistes reaccionaven per presentar-se al descans perdent per la mínima 44-43. Els locals aconseguien tornar-se a posar per sobre al tercer període, però al darrer els blancs eren molt superiors i amb un parcial d’11-28 s’asseguraven la victòria. Anthony Randoph va ser el màxim anotador dels blancs amb 16 punts, un més dels que va sumar Rudy Fernández. A l’Eurolliga el Reial Madrid ha guanyat al Zalgiris en 18 de les 19 ocasions en què s’han enfrontat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT