El Top16, més a prop després de vèncer al Galatasaray a la pròrroga (95-87)

El MoraBanc s’imposa a un equip turc capaç de forçar el temps extra amb una cistella sobre la botzina

Per Miquel López-Egea

Moussa Diagne atura a Zach Auguste en el partit contra el Galatasaray al Poliesportiu d’Andorra, ahir. | Martin Imatge / BCA

El MoraBanc Andorra va fer un pas importantíssim a l’EuroCup després d’imposar-se per 95 a 87 en un partit boig contra el Galatasaray al Poliesportiu d’Andorra. Va ser un duel en el qual van fallar els marcadors entre el primer i el segon quart i el partit va haver d’estar aturat 15 minuts, un fet que va trencar el frenètic ritme andorrà. Així mateix, els turcs van ser capaços de forçar, amb molta èpica, la pròrroga, amb una cistella després que Aaron Harrisson fallés un tir lliure expressament i que Tai Webster anotés sobre la botzina.

D’aquesta manera, el MoraBanc va fer un inici impressionant, controlant el joc interior i exterior, amb un Dylan Ennis que començava molt fort. La defensa era sòlida i les pilotes entraven. El joc recordava al partit de llegenda de la darrera jornada de la lliga ACB, quan els tricolor van vèncer amb autoritat al Reial Madrid. Les penetracions eren bones i Miki Vitali tornava a demostrar del que és capaç i, quan es produïa un error, els del Principat sabien com resoldre’l. Així, marxaven del primer quart amb un resultat molt favorable de 26 a 19, amb quatre triples anotats de sis intentats. Però llavors, el Poliesportiu es va aturar durant 15 minuts per un problema electrònic que va afectar al marcador.

Després, tot es va capgirar i, tot i que els dos equips van arribar amb un ritme diferent, el Galatasaray va saber refer-se, entrar en el partit i recuperar les bones sensacions. Llavors, el Morabanc va tenir problemes de concentració i l’encert es va esvair i, per tant, tornaven els errors en defensa. Tornava un MoraBanc que recordava al dels matxs anteriors al de Madrid. Però tot i això, Moussa Diagne i David Jelínek van saber liderar el conjunt i aprofitar les oportunitats per anar a la mitja part amb avantatge,

Al tornar del descans, el Galatasaray va fer una defensa molt dura i agressiva que va descol·locar als andorrans. Però el MoraBanc lluitava i,  a la meitat d’aquest temps, amb un empat a 51, s’havia de tornar a començar de 0.

En el darrer quart, la diferència era d’un punt. Va ser precisament en aquest moment quan el MoraBanc no va saber aprofitar l’avantatge obtingut per un Andrew Albicy brillant. Finalment, quan faltaven 2,7 segons el Galatasaray aconseguia força la pròrroga d’una manera extraordinària. Va aconseguir un dels moments que donen tanta èpica a aquest esport.

A la pròrroga, el MoraBanc va saber aprofitar la màgia de David Jelínek amb els seus triples i l’energia de Diagne per aconseguir un preuat resultat de 95 a 87. No obstant, no tot van ser bones notícies, ja que el MoraBanc no va poder fer-se amb l’average davant d’un rival directe. Però la tercera victòria a l’EuroCup va arribar i és un resultat que deixa al conjunt d’Ibon Navarro més a prop del Top16, un dels objectius marcats a inici de temporada.