PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acceptada la candidatura d'Andorra per organitzar la reunió de la RIOCC el 2019

La decisió final es farà efectiva a Katowice el mes vinent

Per El Periòdic

Els representants dels països en la trobada
Els representants dels països en la trobada | SFGA

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, han participat en la Reunió anual de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic que té lloc a La Antigua, Guatemala. Durant la conferència s’ha manifestat la proposta d’Andorra d’organitzar la reunió anual de la RIOCC al 2019 a Andorra, que ha estat acceptada pels estats membres.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va proposar el 2016 en la 22a reunió de la Conferència de les Parts (COP22) a Marràqueix, que Andorra pogués acollir la reunió anual tècnica del 2019 de la RIOCC en el marc de la candidatura per ser seu de la XXVII Cimera Iberoamericana. Seguint amb aquesta proposta, Andorra ha manifestat aquesta candidatura en la Reunió anual de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic, que té lloc a Guatemala, i els països participants han recollit en les conclusions de la trobada l’acceptació d’aquesta candidatura.

La decisió final es farà efectiva en la reunió ministerial de la RIOCC, que tindrà lloc a Katowice en el marc de la COP24, el proper mes de desembre.

Andorra es va adherir l’octubre del 2016 a la RIOCC, que és la iniciativa de cooperació regional i treball en xarxa en matèria de canvi climàtic més rellevant en l’àmbit internacional. De fet, aquest mateix dimecres el Govern de Guatemala va fer un reconeixement formal a la RIOCC per la seva tasca al llarg de les XV trobades des de la seva creació, l’any 2004.

PUBLICITAT
PUBLICITAT