PUBLICITAT

Andorra La Vella

La passarel·la entre la plaça del Poble i el Consell costarà 631.000 euros

Els treballs s’iniciaran a finals d’aquest mes i es preveu que estiguin enllestits l’estiu vinent

Per Victoria Gómez Pérez

Una imatge virtual de com quedarà la passarel·la.
Una imatge virtual de com quedarà la passarel·la. | GOVERN D\'ANDORRA
La construcció forma part del conveni per reestructar la zona del carrer Prat de la Creu

La unió entre la plaça del Poble i el carrer de la Vall a través d’una passarel·la serà una realitat a partir de l’estiu vinent. L’obra a tres bandes entre el Govern, el Consell General i el Comú d’Andorra la Vella, ha estat adjudicada per un import de 631.000 euros i s’iniciarà a finals d’aquest mes. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va dir que es tracta d’una llarga «reivindicació de molts ciutadans» i suposa «una confluència que millora la connectivitat» des de diferents punts del nucli urbà. A més, per a Marsol, la passarel·la suposa un «nou punt d’atracció per si sol» amb un esperit cosmopolita.


L’obra

En un principi, va detallar el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la construcció no afectarà el trànsit de la zona ni es requerirà tallar els carrers adjacents durant el temps que durin els treballs. Només podria haver-hi problemes puntuals a l’accés de l’aparcament del Consell General quan s’hagi d’instal·lar la pilona central que suportarà la infraestructura, segons va reconèixer Torres. La complexitat de la instal·lació rau en el fet que la penya adjacent és de propietat privada, amb la qual no s’ha assolit un acord, de manera que es requerirà d’un sistema d’encoratges per aguantar la pilona. «La passarel·la se sustenta amb un pilar central perquè no es descarregui tot el pes ni sobre la plaça del Poble ni sobre l’edifici del Consell», va explicar el ministre.

El síndic general, Vicenç Mateu, per la seva banda, va considerar que el pas serà de gran utilitat tant pels ciutadans de la parròquia com pel país en general, ja que «esponjarà la comunicació amb el centre històric». La passarel·la també forma part del pla d’arranjament de les noves instal·lacions del Consell General. 

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Construccions Modernes, després que Suport i el despatx Carlos Fernández Casado (el mateix que va dissenyar els ponts de París i de Madrid) ideessin el projecte. La passarel·la, exclusiva per a vianants, tindrà una longitud de quasi 30 metres, una amplada de quatre metres i inclourà un mirador amb vistes laterals i un terra de vidre. Amb aquesta construcció s’executa el conveni signat l’any 2010 entre les tres institucions per reestructurar la zona del Prat de la Creu que pretenia donar cabuda al Consell General, a les noves dependències del comú i a l’edifici de la Justícia. 

 

Embelliment de l’entorn

Mateu va avançar que en els pròxims mesos el Consell, l’Executiu i el comú seguiran treballant conjuntament per implantar mesures que millorin estèticament l’entorn en el qual conflueixen els seus edificis. Concretament, el síndic es va referir al terreny on abans hi havia la Casa del Benefici, mentre que Marsol va confirmar que el concurs d’idees per dur a terme l’embelliment al carrer Doctor Vilanova i la plaça del Poble ja està en marxa. Precisament aquest dimecres, la corporació va decidir prorrogar el termini fins al 21 de gener de 2019, perquè així ho van demanar els arquitectes interessats. La cònsol també va explicar que ahir es van reunir amb representants del Col·legi d’Arquitectes per tractar el tema. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT