PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una burxada deixa sense opcions al títol a Vinyes

Aconsegueix amb Font acabar el CER en el podi final del campionat

Per El Periòdic

Joan Vinyes, durant la prova de resistència al circuit de Barcelona-Catalunya, diumenge.
Joan Vinyes, durant la prova de resistència al circuit de Barcelona-Catalunya, diumenge. | Fotoesport

Joan Vinyes i Jaume Font no van poder defensar les opcions que tenien de revalidar el títol del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) que van aconseguir la temporada passada. Una burxada en la part final del relleu de Vinyes els va obligar a una parada extra en el pit-lane, una pèrdua de temps molt difícil de recuperar en curses d’aquestes característiques. Malgrat no puntuar en les dues hores del Circuit de Barcelona-Catalunya, van aconseguir acabar el CER en el podi de la classificació final de la classe 1.

A la carrera de diumenge, les tres categories del CER (GT, classe 1 i 2) van córrer alhora. Aquest fet va suposar que hi hagués molts vehicles a la pista i la «participació de pilots que, en algunes ocasions, no tenen massa experiència en curses d’aquest nivell, i que van originar situacions de risc». En els entrenaments oficials, el tàndem campió  del 2017, es va trobar amb el primer problema. Després d’aconseguir una plaça entre els millors de la seva categoria, i sense temps material de reacció, van ser penalitzats amb sortir des de l’última posició de la graella. «Hem començat malament, però a València sortint des de la mateixa situació de graella vam acabar en el podi. No hi ha marge per recuperar el nostre lloc en el grup de sortida i l’única solució és sortir a totes i repetir l’experiència valenciana», va comentar Vinyes al final dels entrenaments.

L’inici de la carrera va fer presagiar que l’experiència esmentada per Vinyes es podia repetir però, en aquesta ocasió, una inoportuna burxada va deixar sense recompensa l’excel·lent treball inicial de l’equip Baporo Motorsport. Vinyes, que el dia abans havia guanyat a La Nucia (Alacant) en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt (CERA), no podia dissimular la seva decepció després de cedir el volant al seu company: «Intentarem acabar la carrera, però sense cap opció a entrar a la zona de punts. Ha estat una llàstima però, com es comenta en aquests casos, les carreres de vegades són així d’injustes». Montmeló va ser l’última cursa del campionat però la temporada de resistència es tancarà amb els 500 km d’Alcanyís, el 3 de desembre a Terol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT