PUBLICITAT

Andorra la Vella

La confiança és la clau

Solana considera que el canvi va començar abans de la victòria contra el Reial Madrid

Per Anna Ribas

Rafa Luz durant el partit de diumenge contra el Baskònia.
Rafa Luz durant el partit de diumenge contra el Baskònia. | BCA / MARTÍN IMATGE

El BC MoraBanc Andorra ha recuperat la confiança. Venia de quatre derrotes consecutives i ara acumula tres victòries i li han posat el sobrenom de matagegants. El Reial Madrid, el Galatasaray i el Baskònia van ser testimonis d’una nova versió del conjunt del Principat, una versió millorada. Fa una setmana i mitja rebien crítiques i la paraula crisi estava a l’aire. Ara, s’ha girat la truita.

Francesc Solana, director general del combinat, va valorar que «ni abans del Madrid ho estàvem fent tan malament com per pensar que l’equip era un desastre ni ara som els millors del món i ens hem de quedar aquí, hi ha d’haver un equilibri». «Jo crec que la victòria contra els blancs ens ha tornat la confiança. Això ha fet que al partit contra el Galatasaray mostréssim una molt bona versió enfront un equip molt complicat; i que diumenge juguéssim el que fins ara ha sigut dels millors partits com a locals de la nostra història i, sobretot, de la temporada. Era un equip que estava arrassant però ens vam preparar bé i fins i tot el Baskònia semblava un mal equip quan és un grandíssim. Vam fer un molt bon matx i hem de seguir en la mateixa línia», va afegir.

Tot i això, Solana va considerar que el canvi va començar abans del partit contra el conjunt madrileny: «A Mònaco l’equip ja va tenir una altra cara. Després de Tenerife, van reflexionar, es van parlar les coses i ara ha canviat la perspectiva de tothom: dels jugadors, del cos tècnic i del club. Aquest positivisme que vam intentar impregnar després de la derrota contra els canaris, volia dir que l’equip necessitava confiança. Les coses s’estaven fent bé. Això ens ha portat al fet que en una setmana hàguim guanyat tres partits de màxima dificultat».

L’acumulació de derrotes de fa 15 dies havia afectat mentalment l’equip. «Ens estàvem angoixant, se’ns estava fent molt pesada la motxilla perquè tot i treballar bé no acabàvem de guanyar els partits. Ara ens hem tret aquesta càrrega de sobre», va assenyalar. «Jo crec que l’última setmana l’equip ha fet un pas endavant. Hi ha jugadors que destaquen més que uns altres però tots han posat les seves millors versions al servei de l’equip. I això ens ha fet fer un pas endavant com a conjunt», destacava.

Tot pot ser que el grup necessités una mica de rodatge per tal de funcionar bé. «Aquest estiu vam tenir un canvi molt gran al club amb nou entrenador i molts canvis a la plantilla. Érem conscients que al principi seria dificultós i que ens havíem de preparar bé. Crec que l’equip porta una bona línia des del començament, però ha tingut dues setmanes dolentes a finals del mes d’octubre on havia perdut confiança», va subratllar.

Diumenge van guanyar contra uns vitorians que 48 hores abans havien jugat a l’Eurolliga però Solana no li va voler restar mèrit a la victòria tricolor: «No crec que sigui l’excusa que es puguin plantejar. Estan acostumats a aquest ritme de calendari i, en altres partits de l’ACB, havien guanyat amb molta diferència després d’haver jugat divendres. El ritme de competició és alt però el Baskònia és un equip que té una qualitat i fins ara ho havia demostrat sent el primer de la lliga i guanyant partits amb molta diferència però nosaltres vam demostrar una cara molt bona».

Sobre el sobrenom de matagegants el director general va constatar que «acabem de començar, només portem vuit partits de lliga. Vull que arribem al final de la temporada en les posicions de playoffs i que, si donem alguna sorpresa, sigui a final de temporada i no ara. El calendari és molt exigent, podem guanyar o perdre però que l’equip tingui la cara que ha demostrat aquests dies».

El grup s’activa en un calendari complicat

El conjunt del Principat està afrontant la part més dura del calendari i els resultats són excel·lents. Demà es trobaran al Brescia i dissabte tornen a jugar a casa contra l’Unicaja. Solana va explicar que tem la possibilitat que el MoraBanc es confiï: «Els equips quan fan un molt bon partit acostumen a relaxar-se i nosaltres no ens ho podem permetre perquè la competició ens porta al fet que demà juguem un matx de molta exigència. Mentalment no ens podem relaxar». «S’ha d’intentar guanyar cada setmana. De vegades t’enfrontes a un equip que sobre el paper és millor que tu i les circumstàncies et porten a tenir opcions de guanyar i ho has d’aprofitar. Per contra, hi ha duels que et penses que has de guanyar i quan arriba la derrota la decepció és gran. Però, crec que l’equip ha demostrat que pot competir contra els millors», va apuntar. 

L’Unicaja «és un partit de màxima dificultat amb un equip que està jugant molt bé, amb molta confiança. A més, està tenint molts bons resultats tant a Europa com a la lliga ACB. Porten sis victòries i crec que segurament vindran amb una motivació extra per vèncer Andorra després que hàgim guanyat aquests últims partits. Intentarem arribar el dissabte en les millors condicions i fer un bon partit per sumar una nova victòria».

Pel que fa a la Copa del Rei,  «quan faltin dues o tres jornades per acabar la primera volta veurem si tenim opcions o no. És un camí molt llarg i evidentment que ens agradaria anar-hi i jugar els playoffs però l’any passat ens vam quedar a les portes malgrat que l’anterior ho vam aconseguir. Espero que aquest any tinguem l’opció d’anar a la Copa del Rei però és molt complicat ser-hi perquè es classifiquen set equips».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT