PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SEP i la Sipaag veuen la separació de la Plataforma Sindical «lamentable»

Es marquen com a nou objectiu «endreçar la representació de membres sindicals»

Per El Periòdic

Alguns representants sindicals durant una roda de premsa celebrada el passat mes de maig.
Alguns representants sindicals durant una roda de premsa celebrada el passat mes de maig. | EL PERIÒDIC

El SEP i el Sipaag van fer pública ahir la seva posició respecte al «polèmic» trencament amb la Plataforma de Sindicats de la Funció Pública, tot considerant-lo de «lamentable». El motiu rau en les declaracions que van fer alguns dels seus membres demanant públicament la dimissió, a títol personal, dels representants de la Comissió de la Mútua de Funcionaris. Malgrat això, van assegurar que el trencament no té res a veure amb el desacord sobre el model de pagament, «ja que defensem la pluralitat de pensament». A més, van afirmar que tampoc està relacionat amb la «mala coordinació que hi ha hagut entre la CASS i el Ministeri de Funció Pública» i que ha abocat a un impagament de les prestacions de la CASS de les baixes del mes d’octubre. Aquest incident, que actualment ja està solucionat, també va ser qualificat de «lamentable».

Respecte al posicionament del SEP i el Sipaag sobre el nou sistema de pagament de la Mútua, van recordar que s’ha implementat, entre d’altres, per fer front a les males pràctiques d’alguns funcionaris «de manera voluntària o involuntària» van cobrar tant de la mútua com de la CASS alhora i que van generar «un forat de 300.000 euros que s’ha anat reduint gràcies a la gestió de la Comissió fins als 80.000 euros actuals que encara es deuen al fons de la Mútua». 

Segons diu el mateix comunicat, com a nou objectiu preferent s’han marcat «endreçar la representació de membres sindicals en les diverses comissions» i, per això, demanen que hi assisteixin els membres dels col·lectius amb major nombre d’afiliats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT