PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bogeria amb Dalma

El Prat del Roure es va entregar des del primer minut amb ‘Toda la vida’ i va ser la quarta peça, ‘El mundo’, que va perpetuar l’eufòria

Per Meritxell Prat

Sergio Dalma, ahir al Prat del Roure.
Sergio Dalma, ahir al Prat del Roure. | Comú d\'Escaldes-Engordany

La gent en tenia ganes, com demostrava que no quedés ni una entrada lliure a la sala del Prat del Roure des de feia setmanes. Unes 1.200 persones es van aplegar ahir a Escaldes per veure Sergio Dalma, un clàssic contemporani i van deixar ben clar que feia dies que esperaven el moment. 
Els llums es van apagar, encara sense rastre de Dalma, però la sala ja era tot cridòria i aplaudiments: començava a sonar Para toda la vida. El públic era de totes les edats, oblideu l’estereotip de senyora enyorada de la joventut, però sí, és cert que era eminentment femení. 


La segona cançó va ser Necesito un amigo i la tercera, Solo tu, que va començar a generar un bon caliu donada la seva popularitat i les veus que s’incorporaven a cantar-la. Va ser després d’aquesta que Dalma es va presentar al seu públic per explicar-los que volia fer «un homenatge a la generació que escoltava les cançons italianes a la ràdio, que no tenien xarxes socials i que no estaven pendents de si tenien wifi o no». I així va emmarcar la seva tria de cançons del seu Dalma III, versions reinterpretades amb un toc molt personal de conegudíssims èxits italians de tots els temps, els que segueixen sonant a qualsevol guateque de mínims. En aquesta tercera entrega de cançons italianes, Sergio Dalma reivindica autors de tota la vida però també d’alguns autors contemporanis de l’artista, amb la intenció d’associar la paraula «clàssic» a perdurable i no pas a antic. Val a dir que per aconseguir aquesta flaire italiana al disc, la gravació dels tres Via Dalma publicats fins ara ha tingut lloc a Milà.


El punt d’inflexió que va perpetuar l’eufòria del públic va ser la quarta cançó seleccionada: El mundo. Va seguir amb Tu, que va fer ballar el públic amb la mateixa intensitat que cantava. 


I per cloure el concert, una seva, dels clàssics, de sempre, de Sergio Dalma, vaja: Galilea cantada a plens pulmons, els seus i el de tots els espectadors. 


La gira que va portar ahir  Sergio Dalma fins a Escaldes va començar el passat mes de gener a Salamanca i des d’aleshores a recorregut tota la geografia de la península Ibèrica i bona part de Sud-amèrica. De fet, Andorra es troba entre les sis darreres actuacions d’aquest any i quatre d’aquestes ja han esgotat les entrades. És a dir, que Dama, tot i els seus 54 anys,aguanta dotze mesos de gira com si res.


Segio Dalma, i Jane Birkin, que actuarà a la mateixa sala el pròxim dia 28, són les cireretes del pastís de les celebracions del 40è aniversari de la parròquia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT