PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Previstos talls a la RN20 a partir de les set del matí

L’aeroport de Tolosa recomana preveure més temps pel trasllat

Els cotxes fan cua a la RN20 per accedir a França.
Els cotxes fan cua a la RN20 per accedir a França. | Àlex Lara

Els talls de trànsit a la RN20 que connecta Andorra amb el departament francès de l’Arieja estan previstos a partir de les set del matí d’avui i durant tot el dia, encara que «oficialment» no es té constància dels llocs exactes on es produiran i no han estat autoritzats pel Govern francès, segons va explicar ahir el cap de l’Àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, que al seu torn, va rebre la informació el migdia d’ahir de les autoritats de l’Arieja. 

Diferents mitjans de la regió d’Occitània assenyalen de manera extraoficial el pas de la RN20 pel poble de Tarascon com un dels que es podrien bloquejar amb més seguretat per evitar que els francesos arribin a Andorra i facin benzina, amb l’objectiu de conscienciar sobre els preus dels carburants a França que ofeguen una part de la població, segons defensa el col·lectiu transversal dels gilets jaunes (armilles grogues, en francès) que es queixen de la pujada dels preus anunciada per l’Elisi com a gota que ha fet vessar el vas de l’increment del nivell de vida al país gal, des del seu punt de vista. 

L’aeroport de Tolosa va informar ahir a EL PERIÒDIC: «Efectivament, hi ha manifestacions organitzades arreu del territori francès aquest dissabte [avui]. Recomanem que els trasllats a l’aeroport es facin amb més anticipació de l’habitual, ja que les rutes d’accés a l’aeroport podrien estar bloquejades, encara que no hi ha res confirmat oficialment fins al moment».  En aquest sentit, el recorregut d’autobús operat per Andbus que surt des de l’Estació Nacional d’Autobusos amb destinació a la ciutat de Tolosa, via l’aeroport, també es podria veure afectat. Segons va informar la companyia, coneixen la situació de possibles talls però, ahir al migdia, no tenien previstes més afectacions al servei. 

Els que sí que esperen rebre la impacte de les protestes són els comerciants del Pas de la Casa, els qui per boca del president de la Iniciativa Publicitària de la població, Jean Jacques Carrié, van considerar que es veuran afectats s’acabin tallant els accessos a Andorra o no, ja que la protesta s’ha mediatitzat molt a França i, segons ells, molt poca gent s’arriscarà a agafar el cotxe i trobar-se atrapats en una protesta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT