Massa gegant (84-95)

L'Unicaja trenca la ratxa andorrana al Poliesportiu

Per Miquel López-Egea

Reggie Upshaw es penja de la cistella al Poliesportiu d'Andorra
Reggie Upshaw es penja de la cistella al Poliesportiu d'Andorra | Martin Imatge / BCA

El MoraBanc Andorra no ha pogut superar avui a l'Unicaja de Màlaga, que ha aconseguit una sòlida victòria després d'aconseguir un bon avantatge en el tercer quart, distància que ha mantingut fins al final del partit tot i que els andorrans no han abaixat els braços en cap moment. Després d'acabar amb el Reial Madrid i el Baskònia, els del Principat no han pogut amb aquest gegant.

El partit ha començat amb un ritme fortíssim de Miki Vitali, absolutament endollat, marcant un joc frenètic i enderrocant les línies malaguenyes. En aquest primer moment, el Màlaga semblava que no podia amb Andorra, fet que ha estat capaç de revertir. En aquests primers minuts, tothom ha pogut córrer, ha estat estira-i-arronsa en el qual Andrew Albicy ha sumat un lleuger avantatge que després els de Luis Casimiro han sabut recuperar. L'encert acompanyava des dels tres punts. Finalment, en els darrers minuts d'aquest primer quart, l'Unicaja ha pressionat i ha fet baixar el ritme andorrà. El resultat era de 20 a 22.

Després, MoraBanc ha sortit amb les energies renovades, però ha anat a ratxes. Les dues bandes han sabut aprofitar els errors dels rivals i els d'Ibon Navarro han mostrat una bona defensa, sempre escurçant distàncies quan els malaguenys marxaven a l'electrònic. Tot i això, s'estaven permetent molts tirs fàcils sota cistella i això feia que al final el resultat estigués molt igualat: 47 a 49.

En tornar de la mitja part, ha estat Dylan Ennis qui s'ha encarregat de liderar als andorrans, juntament amb John Shurna. Però en aquest moment, l'Unicaja ha aconseguit un avantatge de vuit punts, mentre els locals han anat perdent algunes pilotes. Però la classe d'Ennis permetia remuntar i el joc exterior acompanyava. No obstant això, Carlos Suárez, en els darrers minuts d'aquest temps, ha trencat al MoraBanc amb un triple i ha sumat una distància d'11 punts que s'ha mantingut fins al final del partit.

En el darrer quart, el MoraBanc no s'ha rendit i ha intentat la remuntada, fet que els de Casimiro no han permès. En aquest moment, s'ha esfumat l'encert local i han vingut els errors. Finalment, el resultat ha estat de 84 a 95. Dragan Milosavljevic ha estat l'MVP del partit, amb 31 punts de valoració.

En aquest sentit, Casimiro ha destacat que ha estat un duel "molt disputat, molt físic" però ha destacat que l'Unicaja ha tingut el ritme del partit i que han sabut "controlar molt bé un equip que estava en ratxa". També ha comentat que "alguns jugadors han estat brillants amb l'encert" i la mentalitat dels seus en tornar de la mitja part.

Per altra banda, Ibon Navarro ha remarcat "el nivell molt alt físic del rival" i que "han ofegat el nostre joc". En aquesta línia, ha criticat la falta d'energia: "Ens ha faltat un punt d'energia que no hem tingut, i això és molt necessari contra un rival d'aquesta mena". També ha destacat la manca d'agressivitat, que l'equip s'ha carregat de falta massa ràpid i la falta de Moussa Diagne, qui té un edema muscular i només ha pogut disputar un minut de joc.