PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Vint concerts per al 20è aniversari de l'Escola Municipal de Música de la Seu

La programació inclou concerts de Nadal, del projecte simfònic, la Setmana Cultural i les caramelles infantils

Per El Periòdic

Roda de premsa sobre els 20 anys de l'EMM
Roda de premsa sobre els 20 anys de l'EMM | Ràdio Seu

L’Escola Municipal de Música (EMM) de la Seu d’Urgell celebra enguany el 20è aniversari. Per commemorar-ho, el centre educatiu vol obrir-se a la ciutat celebrant 20 concerts adreçats a tots els públics. Així ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa la directora de l'EMM i també codirectora del Conservatori de Música dels Pirineus, Sonia Lanau, juntament amb l’alcalde de la Seu, Albert Batalla.

Sonia Lanau ha especificat que el lema de la programació musical serà ‘Celebrem-ho!”, i ha afegit que "20 anys mostren una llarga però alhora incipient trajectòria de l’escola de música, que s'espera que formi part de la comunitat durant molts més anys”. Lanau ha subratllat que l'objectiu és "tornar a la gent la confiança que ha depositat sempre en nosaltres".

Els concerts previstos es faran majoritàriament al carrer i per a tot tipus de públics. A més a més, la intenció és fer difusió dels ensenyaments musicals i consolidar el centre socialment i culturalment, "tant a la Seu d’Urgell com al Pirineu". Es faran projectes entre centres educatius i se seguirà col·laborant amb les entitats i associacions de la ciutat. “Volem que tothom pugui gaudir de la música”, ha remarcat la directora de l'EMM.

Els concerts

El programa de concerts que oferirà l’Escola Municipal de Música va més enllà de la Seu d’Urgell, amb actuacions a la Catalunya Central, a través de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), i al Principat d’Andorra, a través de la Fundació ONCA, així com també a Navarra.

D'entre les 20 actuacions destaquen els concerts de Nadal pels carrers de la Seu d’Urgell, que es duran a terme del 17 al 22 de desembre; el concert de l’Orquestra Simfònica -formada pel Conservatori de Música dels Pirineus i les escoles de música de la Seu d’Urgell, Berga i Puigcerdà-, que tindrà lloc el 24 de febrer a la sala Sant Domènec; la Setmana Cultural de l’Escola de Música, del 19 al 22 de març, dedicada a la música moderna; les caramelles infantils pels carrers de la ciutat, el 20 d’abril; els concerts de fi de curs (18, 19 i 20 de juny), en diferents indrets de la ciutat; i la festa final de curs, amb la participació dels centres educatius de la ciutat, que se celebrarà el dia 21 de juny, al Parc del Valira i a la pista polivalent de la zona esportiva.

Vint anys de música

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha remarcat que aquests 20 anys de l’Escola Municipal de Música de la Seu, suposen “vint anys de formació, vint d’anys d’èxit, vint d’anys d’acumular cultura musical al nostre municipi”. Batalla ha volgut ressaltar que la tasca de l’escola va més enllà de les classes, ja que “és una escola oberta a la ciutadania que participa en moltes activitats i amb d’altres centres educatius i entitats de la Seu”.

L’Escola Municipal de Música col·labora en el Pla Eductiu d’Entorn, en la programació nadalenca del Món Màgic de les Muntanyes, en la Setmana de la Gent Gran, així com també amb la Germandat de Sant Sebastià o les caramelles infantils. Enguany també ha col·laborat en els Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella.

Més de 1.500 alumnes

Pel que fa l’alumnat de l’Escola, durant aquest vint anys hi han passat prop de 1.500 alumnes de la Seu i diferents poblacions de la comarca de l’Alt Urgell. El nombre d'alumnat matriculat ha evolucionat molt, tenint en compte que el primer any de funcionament hi havia 80 estudiants i actualment en són 239. Un total de 17 alumnes estan matriculats al Conservatori de Música dels Pirineus.

Respecte al professorat, hi ha 18 professors, davant dels 8 que van participar en la posada en marxa de l’escola. L’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell  imparteix 19 especialitats, que inclouen totes les famílies musicals.  

Batalla ha recordat el “salt endavant” que va suposar per l’Escola Municipal de Música el canvi d’ubicació de les seves aules, l’any 2004, cap al Centre Cultural Les Monges, així com la creació del Conservatori de Música dels Pirineus, del qual en forma part juntament amb les escoles municipals de música de Berga i Puigcerdà.  

Albert Batalla, ha desitjat que l’Escola Municipal de Música que “continuï amb aquesta empenta i que segueixi treballant amb nous reptes i projectes per deixar una petjada  profunda musicalment i culturalment a la ciutat”.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT