PUBLICITAT

Andorra la Vella

Tots a una per als infants de la llar

La corporació reubica els nens a l’escola de Santa Coloma i El Llamp de la capital

Moment de l’evacuació de l’escola bressol pel camí del Rec.
Moment de l’evacuació de l’escola bressol pel camí del Rec. | RTVA / A.Refart / J.Pedrós / V.Bellot

Una treballadora de la neteja de l’escola bressol va anar a treure les escombraries, va veure l’intens fum negre que sortia de l’edifici del centre esportiu d’Els Serradells i va fer el crit d’alarma. «Noies, hi ha molt de fum», va dir a l’entrar corrent, segons va explicar ahir una de les mestres del centre, Pepi Benito. Automàticament, les educadores van començar l’evacuació dels 35 infants que es trobaven a les instal·lacions. 

Tot i el pànic i els nervis, van reaccionar com marca el protocol d’evacuació. «Ens va sortir millor que tots els simulacres que hem realitzat. Durant aquest any ja n’hem fet tres», va assenyalar Benito. Tant elles com els pares que es trobaven al centre, van posar diversos nens dins de cada bressol, ja que molts d’elles encara no caminen, i van carregar amb ells pel camí del Rec fins al punt segur establert en el pla d’evacuació, una plaça adjacent. El fum, però, va arribar fins allà i van decidir baixar fins a un bar proper, La Nogreda, on finalment es van refugiar. 

Les educadores agraeixen l’ajuda rebuda i el comú els ofereix facilitats

A l’establiment, «tot van ser facilitats. Es van portar súper bé», va detallar la mestra. Els treballadors del bar van posar estovalles a terra perquè els infants poguessin jugar. També els hi van oferir menjar i refrigeris. «Alguns nens han arribat plorant, així que els he cantat nadales per animar-los», va declarar la cuinera del restaurant, María Cruz Pérez. «Ens han atès molt amablement», va dir la cap d’àrea de Social de la corporació, Montse Altimir. «Tothom ens ha ajudat, inclús la gent gran que es trobava al complex esportiu», va recordar l’educadora. Sans i estalvis, les mestres van trucar a tots els pares per informar-los dels fets i que vinguessin a recollir els fills. Ja en calma, algunes no van poder evitar posar-se a plorar. L’ensurt, per sort, havia passat. «Avui no han vingut tots els nens inscrits. La setmana passada va haver-hi una passa gastrointestinal i molts infants segueixen malalts», va destacar Benito.

Per sobreposar-se a tot plegat, ja pensaven en avui. «No podem parar, els nens ens necessiten», manifestaven les que es trobaven al bar recordant els fets. Benito, com la resta, acudirà a atendre els seus infants. En el seu cas, en comptes de fer-ho als Serradells, ho farà a El Llamp. «Com que no hem pogut treure res de l’escola, els pares hauran de tornar a portar mudes, bolquers i tot el que necessitin els nens», va indicar, a l’hora que va desitjar que «la normalitat torni aviat», ja que el centre no va resultar afectat per l’incident.  

Com que el perímetre de la zona va ser evacuat i es va restringir el pas, Benito va posar èmfasi en el fet que el comú va posar tota mena de facilitats per les mestres. «Ens van oferir autobusos per arribar a casa i inclús serveis de serralleria, en el cas que ens haguéssim deixat les claus a les aules», va dir.

Reubicats en altres llars 

El Comú d’Andorra la Vella va comunicar ahir al vespre que els 50 infants dels Serradells, així com les mestres, seran reubicats avui mateix a diferents llars d’infants de la parròquia. Concretament, els nadons d’entre 4 i 15 mesos aniran a l’escola bressol de Santa Coloma. Els nens i nenes d’entre 15 mesos i tres anys acudiran al Llamp, el casal infantil situat als baixos de l’edifici de noves dependències comunals de la plaça Lídia Armengol. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT