PUBLICITAT

Andorra la Vella

Noves perspectives

La selecció afronta la complexitat de la propera fase amb força després del paper fet a la Lliga de les Nacions

Per Joan Josep Blasco, Anna Ribas

El sorteig de la fase de classificació per a l'Eurocopa 2020
El sorteig de la fase de classificació per a l'Eurocopa 2020 | Alex Celis

La creació de la Lliga de les Nacions va portar nous aires a moltes seleccions, per l’especial format de competició amb grups composats per combinats de similar nivell. Andorra va aprofitar l’ocasió per portar a la normalitat el fet de puntuar, aconseguint-ho en la majoria de partits i fent de l’Estadi Nacional un fortí, empatant els tres partits que va disputar-hi. La línia marcada en aquest esdeveniment porta a mirar amb noves perspectives la pròxima fase de classificació per a l’Eurocopa, que es disputarà durant l’any vinent.

Són 55 els equips que disputaran la competició. El 2 de desembre se celebrarà a Dublin el sorteig. El bombo en el qual es troba Andorra és el darrer, amb els qui posseeixen menor rànquing. A més dels de Koldo Àlvarez hi estan integrats Letònia, Liechtenstein, Malta i San Marino. Tots ells no podran ser rivals dels andorrans. El sorteig comptarà amb sis bombos més, entre els quals en el mateix estan els participants a la final four per jugar-se el títol: Suïssa, Portugal, Holanda i Anglaterra. 

Lima: «Falta la cirereta de la victòria però continuarem treballant per a què a la propera edició pugui arribar»

La primera jornada del calendari de la fase de classificatòria es produirà entre el 21 i 23 de març. Li seguirà del 24 al 26 del mateix mes, 7-8 i 10-11 de juny, 5-7 i 8-10 de setembre, 10-12 i 13-15 d’octubre; i 14-16 i 17-19 de novembre. Aquesta edició de l’Eurocopa compta amb un nou format en la seva fase final. Aquest cop no serà en un país o compartint l’organització entre dos, sinó que seran una dotzena les seus de l’esdeveniment. La fase de grups i els vuitens de final es jugaran a Copenhague (Dinamarca), Bucarest (Romania), Amsterdam (Holanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Espanya), Budapest (Hongria) i Glasgow (Escòcia). Els quarts de final es disputaran a Munic (Alemanya), Bakú (Azerbaidjan), Sant Petersburg (Rússia) i Roma (Itàlia): Enfrontaments de la fase de grups, setzens de final, semifinals i final seran a Londres (Anglaterra), amb l’estadi de Wembley com a protagonista.

Sànchez: «Ha estat molt positiu jugar contra rivals de molt nivell, amb jugadors professionals a lligues molt potents»

Andorra es trobarà en el camí cap a l’Eurocopa amb rivals de major nivell que no pas als de la Lliga de les Nacions. El rendiment mostrat en aquesta competició permet agafar confiança de cara als pròxims reptes. Pels resultats obtinguts a la Lliga de les Nacions «estem molt contents de com ha anat tot perquè per un país com Andorra puntuar en quatre de sis partits és molt positiu. A més, jugant contra seleccions que en el cas de Geòrgia o Kazakhstan són seleccions que estan creixent i que tenen jugadors de bon nivell», assegura Ildefons Lima. Per al capità, el balanç és «molt positiu, tot i que falta la cirereta de la victòria però continuarem treballant per a què a la propera edició pugui arribar». Un altre internacional, Juli Sànchez, es manifesta en la mateixa línia: «Estem molt satisfetsol, ja hauríem signat abans de jugar les nacions no perdre quatre partits. Ha estat molt positiu de jugar contra rivals de molt nivell, amb jugadors professionals a lligues molt potents. La veritat és que el balanç és molt positiu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT