PUBLICITAT

Organyà

Organyà consolida la Mostra d'Embotits al programa de la Fira de Sant Andreu

La cita també ofereix la fira de bestiar, activitats familiars, música, artesania i tallers d'oficis

Per El Periòdic

Parades d'embotits a la Fira de Sant Andreu d'Organyà.
Parades d'embotits a la Fira de Sant Andreu d'Organyà. | Ràdio Seu

Organyà celebra un any més la Fira de Sant Andreu, una de les de més tradició dins de les fires de tardor del Pirineu, amb els  productes de proximitat i ramaders com a principals protagonistes. La mostra multisectorial es podrà visitar al llarg d'aquest dissabte i diumenge.

Enguany el certamen d'Organyà consolida, com a element distintiu, la Mostra d'Embotits del Pirineu, amb la presència tant dels reconeguts artesans locals com els vinguts d'altres poblacions. Aquesta proposta es va estrenar l'any passat i vol ajudar a refermar el vincle de la vila amb els productes alimentaris derivats del porc. L'activitat temàtica s'inaugurarà aquest dissabte a la una del migdia amb un tast gratuït. Prèviament, a les 9 del matí hi haurà un esmorzar popular amb productes de firandà.

La inauguració oficial de la Fira serà a les 12 del migdia, quan també es lliurarà els premis del segon concurs de dibuix infantil, a la plaça de les Homilies. A les 4 de la tarda es podrà veure l'espectacle de titelles 'Una lluna, mil reflexes', amb La Tribu Juganera, al carrer Major.

Homenatge a Benito Simón

Diumenge, l'activitat arrencarà a les 9 del matí amb l'esmorzar dels participants a la Fira de Bestiar. Des de les 11, hi haurà música itinerant amb La Sonsoni. A la una del migdia es farà l'homenatge anual als participants de la mostra ramadera, a la plaça de Les Homilies. Enguany el certamen està dedicat a Benito Simón, de Cal Fortó d'Oliana.

A banda de la fira de bestiar, al llarg de tots dos dies es podrà veure l'exposició de dibuixos, la 27a Fira d'artesania, i tallers d'oficis, com ara artesans de cistelleria, codonyat, forja, fusta, pintura a l'oli, teles, torner i vidre bufat. També hi haurà passejades amb poni.

Sopar Solidari i campanya pel Consell de la República

La Fira de Sant Andreu també té enguany un vessant reivindicatiu. L'ANC Alt Urgell hi tindrà un estand propi, en el qual se sortejarà una urna de l'1-O, i dissabte a la nit (21.30 h) organitza el Sopar Solidari, per recollir fons per al Govern a l'exili i per als líders polítics catalans exiliats. L'àpat tindrà lloc al Local de Jubilats i comptarà amb l'assistència de Montse Puigdemont, germana del 130è president de la Generalitat.

També ha anunciat que tindrà presència a la fira d'Organyà la campanya per al Consell de la República, un òrgan que vol legitimar l'establiment de l'Estat català mitjançant l'empadronament de la població a un registre ciutadà a internet.

Comenta aquest article

PUBLICITAT