PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Victòria treballada del MoraBanc a Fuenlabrada

El partit té diferents alternatives i els andorrans són més consistents al tram final

Per Joan Josep Blasco

Shurna i la banqueta andorrana celebren un triple del nord-americà que acabaria sent decisiu.
Shurna i la banqueta andorrana celebren un triple del nord-americà que acabaria sent decisiu. | ACB Photo / E. Cobos

El mes de novembre està sent exitós a nivell de resultats per al BC MoraBanc Andorra, tant a la Lliga Endesa com a l'EuroCup. Per seguir la dinàmica aconsegueix una victòria més a l'ACB abans que es produeixi la setmana vinent l'aturada per la finestra FIBA, imposant-se a la pista del Montakit Fuenlabrada per 79-85.

Ennis obria el marcador amb un triple i de seguida les diferències es van anar produint gràcies als punts del canadenc, Diagne i Albicy. El pivot senegalès aconseguia posar el 4-12 en el marcador que confirmava l'excel·lent inici de partit en una pista sempre complicada com és la madrilenya. Però de la mà de Bellas les distàncies es van anar reduïnt i Nogueira va arribar a posar l'empat tancant un parcial de 8-0. Quatre punts seguits d'Ennis permetien respirar i el quart finalitzava amb avantatge per als del Principat (17-20).

Marc Garcia, a través de tirs lliures, aconseguia capgirar l'electrònic. Els triples de Llorca i Vitali portaven intensitat, però el MoraBanc la va anar perdent, a més de l'encert, mentre que el rival es mostrava més consistent. Era un moment complicat. Whittington, tot i errar, aportava punts, mentre que O'Leary ho feia a l'altra cistella, acompanyat de Bellas, permetent que els locals marxessin al descans per davant (40-36).

Moment difícil i reacció

Shurna i Cruz estrenaven el tercer període amb un triple. Eyenga es mostrava poderós i un triple de Cruz, que acabaria sent el màxim anotador del matx amb 19 punts, portava a una màxima diferència a favor del Montakit (53-44). Era un moment decisiu. D'aquells que marquen el desenllaç final. I en aquest instant qui va sorgir com a protagonista va ser Jelinek, que fins llavors no s'havia mostrat gaire encertat. El txec va materialitzar vuit punts seguits, amb dos triples inclosos, i va seguir aportant en atac, acompanyat d'Stevic, que no fallava des de la línia dels tirs lliures. Als últims 10 minuts s'arribava amb 63-61.

Navarro: “Ens hem mostrat no brillants, però sí sòlids i és el motiu pel qual hem pogut treure la victòria”

Vitali aconseguia posar la igualada, però el marcador no es va capgirar posteriorment fins una cistella d'Stevic. Ennis va continuar donant espectacle i punts. Primer amb un triple, que era respost per Cruz de la mateixa manera, i després amb una safata. El mínims avantatges visitants i els empats eren constants, fent preveure un final de thriler cinematogràfic, com va ser. El partit el trencarien dos triples consecutius de Vitali i Shurna, fent anar a remolc al Fuenlabrada i sense marge ja per a reaccionar.

“Sabíem que seria un partit complicat. Esperàvem la seva millor versió i l'hem tingut”, assegurava el tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro. Per a l'entrenador basc va ser “un partit que l'hem hagut de treballar molt, madurant-lo i controlar molt les notres pèrdues de pilota per a que no se sentíssin a gust a casa, que els fa jugar amb un punt més d'energia”. El Pavelló Fernando Martín mai és fàcil i es necessita molt d'ofici per a sortir-ne victoriós: “Era complicat jugar aquí. Ens hem mostrat no brillants, però sí sòlids i és el motiu pel qual hem pogut treure la victòria”.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT