PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aguareles vol recuperar el top 40 del món d’abans de lesionar-se

El rider afronta la temporada amb confiança i és l’únic membre de l’equip nacional de ‘freestyle’

Per Miquel López-Egea

Josep M. Cabanes, Carles Aguareles, Josep Gil i Carles Visa a la seu d’Andbank durant la presentació de l’equip d’estil lliure, ahir.
Josep M. Cabanes, Carles Aguareles, Josep Gil i Carles Visa a la seu d’Andbank durant la presentació de l’equip d’estil lliure, ahir. | Maricel Blanch

L’esquiador d’estil lliure, Carles Aguareles, el seu entrenador, Josep Gil, el director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, Carles Visa i el sotsdirector general d’Andbank, Josep M. Cabanes, van presentar ahir la temporada del freestyle nacional. Aquest any, Aguareles és l’únic membre de l’equip després que Pau Rabassa s’hagi desvinculat de la FAE per seguir amb els seus estudis.

En aquest context, Gil va explicar que l’objectiu d’Aguareles serà recuperar el top 40 del món que tenia abans de la lesió que el va deixar una temporada en blanc i va assegurar que «hem treballat molt perquè pogués posar-se els esquís a l’agost i arribés a punt». En aquest sentit, el rider va assegurar que «em sento igual que abans de lesionar-me» i que «estic recuperant la confiança». «Sí que és cert que al principi em va costar adaptar-me però ara ja estic llest», reiterava i indicava que «si puc, faré un pas més enllà dels objectius marcats perquè he de mirar endavant».

Per altra banda, als Mundials, vol obtenir un bon resultat i «fer una ronda perfecta», però per aquest motiu «encara s’ha de millorar en el grab i en la recepció». «El que cal durant la competició és pensar que estic entrenant i fer el truc el millor possible», revelava.

Ara per ara, el rider ha pogut competir a la Copa del Món, a Mòdena, en big air i a Stubai, en slopestyle. En aquesta primera prova va aconseguir classificar-se en 23 posició, però Gil va puntualitzar que «es pot lluitar per fer un truc de top 15». «A més dels Mundials tenim dues Copes del Món al gener, una altra de Copa del Món de big air a Oslo i una altra a Silvaplana. En total són set proves i lluitarem per recuperar el rànquing que havia tingut», destacava. 

Carles Aguareles Loan treballa conjuntament amb l’equip de la RFEDI (Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern) i comparteix entrenament i competicions amb Thibaut Magning i Javi Lliso. La pròxima cita de l’andorrà serà la Copa del Món de Font Romeu, l’11 i el 12 de gener.

Pel que fa al futur del freestyle andorrà, Visa va explicar que la FAE «continua treballant amb els clubs per incorporar nou talent, que el tenim, als equips de la FAE, i així donar-li continuïtat a Carlitos» i va destacar «el treball del 360ºXtrem, així com d’entitats com l’ECAP, que ha fet un club de freestyle».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT