PUBLICITAT

Andorra la Vella

El CFPA rebutja reunir-se amb els gestors de la mútua

El sindicat remarca que no accepta cap resposta que no sigui per escrit

Per Meritxell Prat

Vista de la façana de l’edifici administratiu del Govern.
Vista de la façana de l’edifici administratiu del Govern. | MARICEL BLANCH

El CFPA ha rebutjat reunir-se amb la comissió de gestió de la mútua dels funcionaris després que aquesta hagi declinat fer-los arribar per escrit la informació que el sindicat els va reclamar en relació a les disfuncions detectades en el cobrament de les baixes.


El sindicat havia fet arribar a la comissió una carta en què demanava que se’ls fes arribar tota la documentació relativa a les anomalies, especificant els departaments on treballen els afectats, les quantitats que s’havien pagat de més i la quantitat retornada, si és que s’havia produït aquest retorn. En la reunió de la comissió de dilluns, però, es va decidir que la documentació sol·licitada no s’entregaria per escrit sinó que se’ls convocaria a una reunió en persona. Per aquest motiu se’ls va fer arribar una comunicació signada per la presidenta de la comissió, Yolanda Font, en la qual se’ls explicava que la comissió havia acordat reunir-se amb el CFPA «per respondre a la seva demanda» i que es faria una acta de la trobada. Així se’ls convidava a «realitzar dues propostes de data» per celebrar la trobada.

Resposta 

Des del CFPA se’ls ha contestat que «no s’accepta cap resposta a la demanda d’informació que va efectuar, que no sigui per escrit i tal com se us va sol·licitar oficialment».


Fonts sindicals consultades van mostrar-se «sorpreses» pel fet que se’ls denegui entregar-los la informació per escrit quan, justament, l’objectiu de fer una demanda per escrit és poder rebre en mà la documentació escaient. A més, la seva sorpresa s’incrementa des del moment en què no se’ls vulgui fer arribar una documentació que consideren que el SEP hauria fet pública a través de les xarxes socials.


Cal recordar que dissabte passat el sindicat de docents va publicar al Facebook uns documents en els quals es podia veure que hi havia 195 funcionaris afectats per les anomalies en els cobraments de les baixes que haurien rebut, en total, 254.721,68 que no els tocaven. Aquest fet sumat el canvi en el dia de cobrament ha generat un gran malestar entre sindicats. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT