PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Seguiment desigual de la vaga d'ensenyament a la Seu

Al centre La Valira i al Col·legi La Salle, la convocatòria no ha tingut gaire incidència en l'activitat lectiva

Per El Periòdic

Institut Joan Brudieu
Institut Joan Brudieu | Ràdio Seu

La vaga de mestres i estudiants d'aquest dijous ha afectat de manera desigual l'activitat habitual dels centres públics d'educació secundària de la Seu d'Urgell. A l'Institut Joan Brudieu, més d'un 75% dels 600 alumnes que es podien sumar a la convocatòria -els de Batxillerat, Cicles Formatius i 3r i 4t de Secundària- han decidit secundar-la. En canvi, a l'Institut La Valira pràcticament tothom ha assistit a classe amb normalitat.

Pel que fa al professorat, només ha faltat un docent a La Valira, dels 8 que hi tenien dret; i al Joan Brudieu han seguit l'aturada un 15% de la vuitantena de mestres que hi treballen. Al que és el principal institut de l'Alt Urgell i del Pirineu, la normalitat en l'activitat acadèmica només s'ha pogut constatar a les aules de primer i segon d'ESO, atès que els alumnes d'aquests dos cursos no estaven cridats a la vaga educativa, segons ha explicat a l'ACN el seu director, Xavier Falcó.

Pel que fa al Col·legi La Salle, la convocatòria de vaga pràcticament no ha tingut afectació en l'activitat lectiva del centre concertat. Els mestres hi han anat a treballar amb normalitat i la majoria d'estudiants també han decidit no secundar l'aturada.

La vaga, convocada per bona part dels sindicats de l'ensenyament públic, té com a objectiu reclamar la reversió de les retallades aplicades a l'educació a partir de la crisi econòmica. Una reivindicació que, segons Falcó, compta amb el suport de la comunitat educativa.

De la seva part, la directora de l'Institut La Valira, Esther Sans, ha detallat que la reducció de la ràtio d'alumnes per aula, passant de grups de 30 a 25, és una de les prioritats. En el cas de l'Institut La Valira, els gairebé 200 alumnes amb què compta el centre, els quals cursen tots l'ESO, han anat a classe. Sans ha explicat que un dels motius per no adherir-se a aquesta aturada pot tenir a veure amb la coincidència d'aquesta jornada amb les votacions al consell escolar i les activitats que hi havia programades en benefici de la Marató de TV3. Tot i això, ha destacat que les reivindicacions són compartides igualment i que convocatòries anteriors a aquesta sí que han tingut seguiment per part de la comunitat educativa de l'equipament.

Tot i que l'activitat a La Valira era la d'un dia habitual, hi havia diversos cartells de la vaga penjats als passadissos. Un alumne de quart d'ESO del centre, Jordi Ribó, ha dit que aquest dimecres van decidir, en una assemblea d'estudiants, col·locar-los per mostrar el seu suport a l'aturada, tot i que en aquesta ocasió hagin decidit no secundar-la.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT