PUBLICITAT

La Massana

El Comú de la Massana continua recomprant preferents d’EMAP

El pressupost pel 2019 preveu 800.000 euros més que enguany

Per Victoria Gómez Pérez

Una sessió de comú de la Massana.
Una sessió de comú de la Massana. | MARICEL BLANCH

Per cinquè any consecutiu, el Comú de la Massana va aprovar ahir per unanimitat la recompra de les participacions preferents d’Estacions de Muntanya Arinsal Pal (EMAP). Amb aquesta acció, que es farà efectiva el pròxim mes de gener, el comú haurà adquirit 7,3 milions de les participacions a les quals les entitats bancàries del país es van subscriure el desembre del 2013 per un valor total de 19 milions d’euros. El cònsol major, David Baró, va anunciar que «la idea és seguir recomprant l’any vinent», de manera que la xifra actual que tenen els bancs d’11,7 milions d’euros es veurà reduïda a 10,2 milions a finals de mandat (finals de 2019).

Aquests números formen part del Marc Pressupostari 2016-2019 que enguany presenta una situació de superàvit estructural, ja que els recursos corrents i de capital no financer són suficients per fer front a les despeses pendents. A més, el text acompleix els objectius de sostenibilitat marcats pel Tribunal de Comptes per l’any que ve, situant l’endeutament en el 113,6% i la despesa corrent i de funcionament (és a dir, la taxa de creixement) en el 2,5%. Baró va destacar l’estabilitat de la corporació en els darrers quatre anys i va anunciar que, segons les previsions econòmiques, l’IPC estimat de la parròquia serà de l’1,8% i el PIB del 3,2%. Amb tot, el pressupost del 2019 va quedar aprovat i fixat en 14 milions d’euros, 800.000 euros més que el 2018. 

 

L’edifici Cresta, a subhasta

En la sessió de comú d’ahir també es va acordar iniciar una subhasta pública de l’edifici Cresta d’Arinsal. Concretament, es tracta d’un magatzem situat a la planta semisoterrània del bloc, un local de calefacció i un local d’administració, tot plegat d’una dimensió de quasi 400 metres quadrats. El motiu pel qual s’ha decidit posar a subhasta la instal·lació, va explicar el cònsol, és perquè no se li dona cap utilitat i «genera despeses».

Pel que fa a la polèmica sorgida els últims dies respecte a la situació del lloguer arreu del país, Baró va informar que els estudis referents a la Massana estan en marxa i en «les pròximes setmanes» s’entregaran a Estadística perquè extregui els resultats pertinents. El cònsol va assegurar que seran xifres «reals, fiables i depurades». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT