PUBLICITAT

Andorra la Vella

Arriba «l’edició zero» del Festival de Guitarra

La Llacuna acull dissabte una jornada intensiva amb xerrades i concerts

Barceló i Alonso en un concert anterior.
Barceló i Alonso en un concert anterior. | Maricel Blanch

«L’ edició zero» del Festival de Guitarra d’Andorra la Vella se celebrarà aquest dissabte al centre cultural La Llacuna i serà una jornada intensiva amb xerrades sobre l’instrument al matí i concerts de diferents estils a la tarda. Els seus organitzadors, Manuel Alonso, Oriol Vilella i David Sanz, tots tres guitarristes i professors, el van anomenar ahir durant la presentació «edició zero» perquè creuen que és el germen d’un veritable Festival de Guitarra que es podria projectar a la capital. De moment, aquesta edició, neix amb modèstia i gràcies als 1.500 euros de subvenció del Comú d’Andorra la Vella, a més de tot l’esforç dels organitzadors, dels participants i dels artistes convidats.

 
Alonso, Vilella i Sanz van assegurar que el planter de guitarristes del país és bo i que els alumnes necessiten exposar-se a aquests tipus d’experiències d’intercanvis i de diferents estils nascuts des del mateix instrument per progressar. A més, Sanz, va considerar que Andorra està en un moment dolç per a la guitarra o, si més no, més dolç que en d’altres ocasions: «Institucions com l’ONCA o el Festival Narciso Yepes s’han obert molt a propostes de guitarra, més enllà de la música més d’orquestra». Tots tres també van coincidir en el fet que el nombre d’alumnes de guitarra del  país, que frega els 300, també assenyala la bona salut de l’instrument al Principat. 
El festival és totalment gratuït i començarà a les 12.00 hores amb una taula rodona sobre els tres enfocaments de la guitarra: clàssic, flamenc i modern. 


A partir de les 15.00 hores serà el moment dels concerts que oferiran un tastet dels tres enfocaments i comptaran amb la presència de convidats com Jordi Barceló, David Amat, Lluís Casahuga, David Font, Oscar Llauradó o Dante Fallótico. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT