PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Menys afectació a l’Arieja en el tercer dissabte de protesta

Els armilles grogues es continuaran mobilitzant avui a Occitània

Per El Periòdic

Una manifestant amb una armilla groga amb l’incripció «ras-le-bol» (farts).
Una manifestant amb una armilla groga amb l’incripció «ras-le-bol» (farts). | AFP

Els armilles grogues (gilets jaune, en francès) seguiran avui  amb les protestes per l’alça del carburant a França, per tercer dissabte consecutiu, arreu del país, també a Occitània, tot i que s’espera que l’afectació a l’Arieja, departament limítrof amb Andorra, sigui menor que la de les setmanes anteriors. Els talls de la RN20 a l’alçada de Tarascon produïts el 17 de novembre van fer que la caiguda de vehicles que travessessin la frontera al Pas arribés a més del 60%.  Per avui no hi ha talls previstos, encara que sí manifestacions arreu d’Occitània. 

Ahir, en aquesta regió,  la mobilització va prendre un caire més estudiantil i es va concentrar al voltant dels lycées. Encara que l’Arieja, va ser precisament, dels departaments amb menys seguiment en aquest sentit, segons va informar el diari local La Dépêche. 

Encara que els comerciants del Pas de la Casa van assegurar que el cap de setmana del 17 i 18 de novembre va ser el de més afectació, ciutadans i comerciants de la població s’han manifestat inquiets sobre les conseqüències de les manifestacions que estan convocades permanentment a llarg termini. Algunes veus a les xarxes socials també van assegurar que la caiguda de visitants francesos també s’ha notat entre setmana en aquestes dues últimes setmanes. Un dels objectius dels armilles grogues és bloquejar els accessos als dipòsits de carburant i és aquí on Andorra pren importància, ja que molts ciutadans del país veí venen per fer benzina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT