PUBLICITAT

Andorra La Vella

Acció Feminista es converteix en associació amb 100 dones

La primera missió és assolir llistes paritàries a les eleccions

Per Victoria Gómez Pérez

Membres de l’associació Acció Feminista, ahir.
Membres de l’associació Acció Feminista, ahir. | EL PERIÒDIC

Nou mesos després de la seva creació, Acció Feminista es va consolidar ahir com a associació amb 102 membres, tot dones. «Després de treballar molt, hem aconseguit acordar uns estatuts obligatoris per llei, però nosaltres intentarem mantenir l’esperit del principi i treballar per comissions», va explicar la presidenta, Antònia Escoda. Entre els temes que hi ha actualment damunt la taula, Escoda va destacar les imminents eleccions i, per tant, «batallarem perquè hi hagi llistes paritàries i que tots els partits polítics integrin una idea transversal de la igualtat». Per intentar assolir al màxim aquest objectiu, s’ha creat una comissió de «qualitat democràtica» que revisarà tots els programes i aconsellarà les formacions que ho desitgin. «Precisament el fet que no hi hagi dones cap de llista va ser un dels neguits per constituir aquesta associació», va reconèixer Escoda, mentre que la portaveu, Maria José Espinosa, va afegir que «som més de la meitat de la població i tenim un sostre de vidre en la política».

També es mantindrà la denúncia que a molts consells d’administració públics i parapúblics, «les dones segueixen sent unes il·lustres desconegudes».

Entre els aspectes decisius de cara a les eleccions, des d’Acció Feminista consideren que hi haurà l’avortament, la llei laboral i la llei d’igualtat, que actualment s’està treballant amb Afers Socials. Al Pare Noel i als Reis, els van «una dona cap de Govern», tot i ser conscients que hauran d’esperar, com a mínim, una legislatura més. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT