PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Sipaag denuncia excés de personal de relació especial

El sindicat reclama que facin només la tasca que els correspon per llei

Per El Periòdic

Vista de l’entrada a l’edifici administratiu del Govern.
Vista de l’entrada a l’edifici administratiu del Govern. | MARICEL BLANCH

El Sipaag va fer pública ahir una sol·licitud que el president del col·lectiu, Lluís Anguita, ha presentat al Govern per mostrar el seu desacord amb l’ús que fa el Govern del personal de relació especial. En aquest sentit es posen en relleu «les nombroses contractacions de relació especial» que s’han fet en les dues darreres legislatures i a més s’assenyala que sovint aquests empleats acaben duent a terme tasques que la Llei de la Funció Pública no els permet desenvolupar. És per això que reclamen que la situació es corregeixi.


En la sol·licitud s’exposa que d’acord amb l’article 8 de la Llei de la Funció Pública, el personal de relació especial és aquell que presta, «amb caràcter de confiança, serveis d’assessoria o d’assistència al cap de Govern i als ministres, al president del Consell Superior de la Justícia i als cònsols, però que tot i així, «hi ha un important número de personal de relació especial o assessors» que «porten a terme funcions de comandament, és a dir, funcions reservades a un funcionari o treballador públic». En l’exposat es critica que sovint aquestes tasques es fan sota el nom de «coordinador», un lloc de treball «inventat» pel Govern per «atribuir, de forma totalment arbitrària, funcions de director o cap d’àrea a personal de relació especial».


Un altre incompliment que assenyalen és «la manca de publicació al BOPA d’algunes contractacions de personal de relació especial», un pas obligat segons la Llei del Pressupost. Igualment qüestionen que bona part del personal de relació especial no té la nacionalitat andorrana, fet saben que no està prohibit però que consideren «una manca de respecte i un menyspreu als funcionaris i al conjunt dels ciutadans».


D’altra banda també assenyalen que alguns ministres han arribat a delegar la signatura a personal de relació especial i alguns han format part d’òrgans col·legiats i es denuncia que aquestes persones han arribat a prendre decisions en matèries d’interès públic i polític.

Peticions  

Per tot plegat, Anguita demana es publiquin al BOPA totes les contractacions de personal de relació especial, que aquestes persones «desenvolupin, únicament, les funcions que la llei li confereix» i que es deixin sense efecte tots els edictes publicats al BOPA i tots els documents públics relatius al personal de relació especial, en els quals aquests són nomenats coordinadors o membres d’òrgans col·legiats i/o els són delegades signatures o funcions no previstes a la llei. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT